Autor: Veronika Příkaská
24.8.2018 • 12:14

Jak se běhá s olympioničkou aneb Tým iSportu zažil #runjinak

Vstoupit do diskuse
0

Běh buď nemusíte, anebo mu propadnete úplně. Poslední dobou se běhu věnuje čím dál více nadšenců. Jaké to je, když se jednoho srpnového odpoledne ocitnete na běžeckém tréninku na stadionu na Pražačce, trenérkou vám je olympionička a mistryně světa v běhu, teploměr ukazuje nepříjemných 32 stupňů Celsia a vy víte, že běh není vaše silná stránka?



Náš čtyřčlenný tým iSport se nezaleknul a rozhodl se to zjistit. Oprášil běžecké boty a 20. srpna 2018 se zúčastnil běžeckého tréninkového dne ve spolupráci s projektem #runjinak youtubera Tomáše Touhy. ,,Původním a jediným cílem projektu #runjinak je od roku 2015 dostat Tomášovo mladé publikum, alespoň na chvíli od počítače a internetu.“

Hostem celé akce byla olympionička a mistryně světa v běhu na 400 m překážek Zuzana Hejnová, která na běžce dohlížela a snažila se předat základní běžecké rady. Běh trochu znepříjemňovalo velmi teplé počasí, ale cílem iSport týmu bylo pokusit se vše zaběhnout v plné sestavě.

Tréninku se účastnilo kolem pětatřiceti nadšenců. Základem bylo rozběhání a zahřátí svalů, celá skupina absolvovala čtyři kola kolem stadionu. Následovalo protažení a atletická abeceda, kterou nám důkladně předvedla Zuzana Hejnová.

Po krátké přestávce a možnosti se občerstvit iontovým nápojem přišla na řadu nejhorší část, běžecká pyramida, což je běh na 100-150-200-300-150-100metrů plus vyběhání dvakrát 500 metrů.

Ženská polovina iSport týmu se rozhodla spíše povzbudit kolegy a ostatní běžce, ale naskytl se prostor vyzpovídat Zuzanu Hejnovou, která kvůli zranění achilovky neabsolvovala úplně celý trénink. Vyprávěla o svých začátcích, přípravě na OH v Tokiu v roce 2020, rituálech před závodem, nebo také o jejích projektech. O akademii HESU, kde se věnuje trénování dětí a dospělých a o blogu ,,Zdravě bez překážek“, v němž se s Andy Pavelcovou snaží sportovce ale i úplné laiky naučit správnému a zdravému stravování. ,,Je to o tom, dávat lidem tipy na zdravé a dobré recepty a poučit je, jak funguje tělo a jak nakládat s tím, co sníme. Myslím, že si v tom každý najde to své.“ popsala cíl blogu.

Na pořadatele akce Tomáše Touhu jsme si také připravili pár otázek a dozvěděli jsme se, že s YouTubem začínal už před osmi lety. Objasnil, že cílem projektů #sportjinak je nalezení a pochopení určitých skrytých mezer v každém sportu, které můžou být profitem a přínosem pro veřejnost. Tomáš průběh běžeckého dne dokumentoval hned na několik svých videokamer a my se určitě můžeme těšit na vlog. Celý den si náš tým velmi užil a už trénujeme na další běh s #runjinak.


Vstoupit do diskuse
0

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}