Autor: iSport.cz
6.9.2018 • 10:57

Oboru Hvězdu rozzářili neonoví běžci. Bylo jich víc než tři tisíce

Vstoupit do diskuse
0

3200 běžců se zúčastnilo nočního pětikilometrového běhu, který nesl název Neon Run powered by ČEPS a konal se v Praze Na Vypichu letos už po třetí. Přečtěte si reportáž z oblíbeného závodu.



Už od rána bylo na Prahou zataženo a pršelo. Vypadalo to, že letošní NEON RUN bude deštivo. Jen co se však spustili registrace, déšť ustal a Vypich se zaplnil se účastníky NEON RUN. U registračních stánků získali startovní číslo a tašku s tričkem Neon Run, neonovou zářící tyčku, která svítí až 12 hodin. Tašku doplnilo plno dárků od partnerů akce Kotexu, Colgate-Palmolive a Rej sušenek. Účastníci si doma mohli před akcí vyplnit online kvíz u partnera ČEPS a na registraci pak získali super dárek, barevnou neonovou pásku na startovní číslo. Byla také možnost zakoupit si předměty v podobě neonových tyček, neonových náramků, brýlí, barevných neonových prášků a také neonové tkaničky.

Během celého odpoledne a večera je provázel známý moderátor Jakub Kotek z Evropy, který měl připraven zábavný program v podobě vtipů a písniček, které pouštěl lidem DJ po celou dobu Neon Runu. Uprostřed areálu se tyčila velká foto stěna NEON RUN, kde byla namalována neonová a účastníci si mohli udělat krásnou neonovou fotku. Nechyběly stánky partnerů jako například Chupa Chups s lízátky, Sportisimo s volným prodeje zlevněných sportovních věcí, dámské čelenky Bjež, výbornou ochutnávkou jídel Zdravého stravovaní, vystavení vozů Renault a velký stan s výbornou kávou Julius Meinl, kde si účastníci kupovali produkty. Vybrané peníze se po akci slavnostně předaly Nadačnímu fondu Kapka naděje. Nechyběly skákací hrady a plno dalších aktivit partnerů.

Poté se den přesunul do další části, kdy se účastníci všech věkových kategorií, jak malý, tak velcí rozcvičovali s lektorkami z Form Factory, které bylo rozděleno do dvou fází, a závodníci se pořádně rozcvičili a pořádně si to užívali. Po rozcvičce bylo elektrické světelné vystoupení Firelovers a hned poté moderátor Jakub Kotek vygradoval startovní koridor ke startu. Pár minut před startem se postavil na start i nejstarší muž závodu Stanislav Špok a potom se start začal zaplňovat všemi 3200 startujícími účastníky. Z toho 800 dětí. Za Nadační fond Kapka Naděje poděkovala všem účastníkům Jan Fischer.

Na startu si Jakub Kotek udělal pár fotek se závodníky a začal odpočet posledních vteřin do startu, 5..4..3..2..1… NEON RUN powerd by ČEPS odstartoval. Běžci se vydávají na trať dlouhou 5 kilometrů ve tmě, kdy je doprovázela různá neonová osvětlení a neonové svíticí deštníky, zóny a další neuvěřitelná překvapení.

Od začátku závodníky směrovali do cíle brigádníci a dobrovolníci označeni neonovými tyčkami, kterými ukazovali směr běhu trati, zelenou reflexní vestou a čelovkou. V půlce trati čekalo účastníky barevné překvapení v podobě nasvíceného Letohrádku Hvězda mnoha barvami, které se měnili v průběhu závodu. O tuto velkolepou show se postarala firma AV media. Na trati se objevila nová zóna neuvěřitelná CHUPA CHUPS lízátková alej.

V cíli objevil známý vodič Zdeněk Halm. Během pár vteřin doběhl za vodičem první muž. Poté přiběhli další závodníci, kdy dobíhali postupně do cíle a od hostesek dostávají cílové barevné kovové UNICORN medaile. Po 5 minutách co doběhla skoro poslední várka běžců, doběhl ještě jeden závodník s handicapem, se sníženou pohyblivostí nohou, a tomuto závodníkovi patří velký obdiv a velká gratulace.

Závodníci si přebrali i minerální vodu Mattoni a o kousek dále bylo připraveno občerstvení a pití Gatorade.

Závod byl ukončen a již se už těšíme na další ročník Neon Runu powered by ČEPS, který se bude konat 31. srpna 2019 opět na stejném místě.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}