23. ledna 2018 • 11:05

Strýcová spala po porážce jen tři hodiny. Pak vypadla v deblu se Šafářovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedostatek spánku i odpočinku se projevil na Barboře Strýcové a sen o deblovém úspěchu s Lucií Šafářovou na Australian Open si nesplní. Po pondělní prohře a těžké třísetové dvouhře s Karolínou Plíškovou před dnešním čtvrtfinále čtyřhry usnula jen na tři hodiny a na kurtu jí chyběly síly i rychlost.



Strýcová se Šafářovou prohrály s bývalými světovými jedničkami Sie Šu-wej a Pcheng Šuaj 1:6, 4:6. Před nimi neuspěly ani Andrea Sestini Hlaváčková s Tchajwankou Čchan Jüng-žan a po třech letech nebude mít český ženský tenis v Melbourne zástupkyně v deblovém finále.

Strýcová dohrála s Plíškovou po půl druhé místního času, a než si splnila další povinnosti, bylo skoro ráno. "Musela jsem si dát studenou vanu a strečink, jinak bych asi nevstala z postele. Usnula jsem nakonec v půl šesté a probudila se kolem půl deváté," popsala pro Tenisový svět.

Tři hodiny spánku po téměř stejně dlouhém boji s Plíškovou nestačily. "Celou dobu jsem si říkala, že to bude dobré, ale ono je to pak na kurtu něco jiného. Tam musí člověk zapnout všechny síly. Bylo to pro mě hrozně těžké. Vím, že jsem nebyla stoprocentní," mrzelo ji.

"Pro Barču to bylo strašně těžké po takovém zápase hned ráno zase jít hrát tenis. Kór v deblu, kde jsou potřeba rychlé reakce. Soupeřky navíc byly dřív nejlepší na světě a pořád výkonnost mají. To je potom těžké," řekla Šafářová, dvojnásobná deblová šampionka Australian Open z posledních tří let. Obě trofeje získala s nyní zraněnou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Na program si ale Strýcová nestěžovala. "Naštvaná nejsem. Tady sice končíme ve čtvrtfinále, ale s Luckou nás to baví. Ať už jsme hrály kdekoliv, tak jsme udělaly výborné výsledky a předvádíme spolu dobrý tenis," dodala Strýcová.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud