20. ledna 2020 • 14:30

Proč chybí v Austrálii Češi? Jednička Veselý zvolil „Pařbu“ v Bangkoku

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po konci kariéry Tomáše Berdycha je jasnou jedničkou českého mužského tenisu a především na jeho hlavu padá, že poprvé po 38 letech proběhne úvodní grandslam sezony bez českých mužů. Jenže šestadvacetiletý Jiří Veselý se na Australian Open kvalifikovat ani nepokusil, raději se ukryl na challengerech v Bangkoku.



Veselému patří momentálně v žebříčku ATP 109. příčka, před šesti týdny, kdy se rozhodovalo o přijetí do hlavní soutěže Australian Open, figuroval na 105. místě. O dvě příčky mu tak unikl přímý postup do grandslamu. A na kvalifikační turnaj do Melbourne vůbec nevyrazil, byť se mu loni povedlo z kvalifikace postoupit jak do Wimbledonu tak i na US Open.

„Jenže to se hrálo na rychlých površích, v Austrálii je beton mnohem pomalejší a Jirku by čekaly tři opravdu těžké zápasy. Proto jsme se rozhodli jinak,“ vysvětloval tenistův trenér Jaroslav Navrátil. Ten chce co nejrychleji vidět svého svěřence znovu v elitní stovce žebříčku a bylo zřejmé, že přímočařejší cesta do ní vede přes challengery v Bangkoku, na které se Veselý přihlásil.

Za triumf na jednom z nich si připíšete 80 bodů do žebříčku ATP, kdežto za úspěšně zvládnutou kvalifikaci Australian Open by to bylo pouhých 25 bodů.

Co se jevilo jako dobrý nápad, zatím příliš užitku nepřineslo. První challenger už má Veselý za sebou a jako první nasazený na něm prohrál hned v úvodním utkání s Rusem Aslanem Karasevem, borcem z konce třetí stovky pořadí ATP. To znamená nulový bodový zisk.

„Den, na který bych radši zapomněl...  Za to večer, na který budu vždy rád vzpomínat. Navštívili jsme jedno z míst, kde se natáčel film Pařba v Bangkoku,“ napsal Veselý u obrázku na Instagramu.

Druhé challengerové vystoupení v Bangkoku ho čeká tento týden, znovu má coby první nasazený volné úvodní kolo a v tom druhém narazí na krajana a neúspěšného kvalifikanta z Melbourne Zdeňka Koláře.

Na okruh ATP by se měl nejlepší český tenista vrátit začátkem února v indickém Puné.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud