12. února 2021 • 18:12

Absurdní, zlobil se Djokovičův soupeř. Z laufu ho dostalo vyhnání diváků

Autor: apr, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádná kuriozita byla k vidění během zápasu na Australian Open mezi světovou jedničkou a obhájcem titulu Novakem Djokovičem a Američanem Taylorem Fritzem. Jejich pětisetový souboj se překlenul přes tamní půlnoc, což způsobilo nezvyklé komplikace. Od nového dne začala platit v Melbourne nová opatření kvůli pandemii koronaviru, tudíž museli diváci opustit stadion, zápas byl proto ve čtvrtém setu na několik minut přerušen. Po nezvyklé přestávce dotáhl duel nakonec k výhře 7:6, 6:4, 3:6, 4:6 a 6:2 Djokovič.



Schylovalo se k pořádnému překvapení. Novak Djokovič sice zvládl úvodní dva sety s Taylorem Fritzem, jenže pak se zranil a rázem se dostal na koně Američan. Srbskému favoritovi pomohla až nezvyklá přestávka ve čtvrté sadě. Duel se totiž přetáhl přes půlnoc, a protože v sobotu už v Melbourne vstoupila v platnost přísnější opatření proti koronaviru, museli fanoušci opustit tribuny.

Taylor, který měl do té doby navrch, ještě dokázal dotáhnout čtvrtou sadu do vítězného konce, ale bylo na něm znát, že je rozladěný. To se projevilo i v závěrečné sadě, kterou s ne ideálně se pohybujícím Djokovičem prohrál vcelku jasně 2:6.

„Abych byl upřímný, je naprosto absurdní, že nás uprostřed zápasu na grandslamu vyzvou, abychom na deset minut opustili kurt," zlobil se Fritz. „Chápu, že se Victoria vrací k lockdownu a lidi musí jít. Ale v tom případě jsme vůbec neměli hrát, když nebylo jasné, že stihneme dohrát včas,“ podotkl.

Vyklizením hlediště ztratil podporu diváků. Ti, jak to kolikrát bývá zvykem, hnali outsidera za překvapivým skalpem. „Nechci z toho ale dělat velký problém. Vrátili jsme se a já čtvrtý set vyhrál. Jen si prostě myslím, že to nebyly odpovídající podmínky pro třetí kolo grandslamu," konstatoval.

Američana může mrzet nyní i to, že vůbec není jasné, zda Djokovič kvůli zranění bude moci nastoupit k osmifinálovému duelu, v němž by měl vyzvat Kanaďana Milose Raonice. „Je to určitě natrhnuté, takže nevím, jestli se stihnu uzdravit a budu moct hrát," uvedl v pozápasovém rozhovoru majitel rekordních osmi titulů z Melbourne. „Je škoda, že diváci nemohli být na tribunách až do konce. Ale já měl dost problémů sám se sebou a se zraněním a modlil jsem se, abych se dal dohromady," dodal Djokovič.

Kvůli opatřením, která v Melbourne vešla v sobotu v platnost, museli diváci opustit tribuny při zápase Novaka Djokoviče s Taylorem Fritzem, který se natáhl z pátku přes půlnoc
Kvůli opatřením, která v Melbourne vešla v sobotu v platnost, museli diváci opustit tribuny při zápase Novaka Djokoviče s Taylorem Fritzem, který se natáhl z pátku přes půlnoc

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud