17. února 2021 • 07:00

Muchová omdlévala. Sporné ošetření? Má na něj právo, řekla Bartyová

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

1:6, 0:2, slza teče po tváři Karolíny Muchové. Naprostá beznaděj. O game později, při němž snižuje stav druhé sady na 1:2, si volá ošetření. Změří jí teplotu, pak se s lékařem a fyzioterapeutkou uchýlí do šatny. Vrací se jako nová hráčka. Vyhrává sedm z dalších osmi gamů, tok zápasu se šokujícím způsobem obrací na českou stranu.



„Točila se mi hlava, necítila jsem se dobře,“ vysvětlovala pak vítězka Karolína Muchová v pozápasovém interview Jimu Courierovi.

Podezření však zůstalo. Byl to fígl, taktický manévr poslední instance, jak vyhodit domácí hvězdu z rytmu? Ashleigh Bartyová si i přes porážku zachovala tvář ryzí sportovkyně. Nestěžovala si.

„Neslyšela jsem, co říkala, když si volala fyzio. Tohle není mé rozhodnutí. Má na něj plné právo, asi ho potřebovala. Všechno podle pravidel. Není mou starostí, proč si vzala pauzu. Tohle se děje neustále, i já si je beru. Kéž bych jen nezačala hrát tak uvolněně, příliš tlačit a chybovat. Nedokázala jsem si po pauze vzít zase zápas do svých rukou, přitom jsem dost zkušená na to, aby mě nerozhodila,“ litovala Bartyová poté, co ji Muchová oddělila od ještě pronikavějšího úspěchu na domácím grandslamu.

Česká tenistka později vysvětlila, že nešlo o zranění, ačkoliv laboruje s břišním svalem. Udělalo se jí však nevolno z téměř třicetistupňového horka ve stínu, které v pravé poledne v Melbourne panovalo. „Popravdě si čas na ošetření beru nerada, takže nad tím vždycky přemýšlím. Už jsem se ale dostala do takové fáze, že jsem myslela, že na kurtu omdlím. Proto jsem o něj požádala, možná o něco později, než jsem měla,“ líčila Muchová, jíž prý vysoké teploty nesvědčí.

„Tenhle stav už jsem bohužel měla víckrát. Většinou se mi to stává, když je teplo. Nevím, jestli jsem nedostatečně pila, takové školácké chyby… Stalo se mi to minulý rok v New Yorku, stalo se mi to na pár turnajích, není to nic příjemného. Ošetření bylo jediné, jak se s tím vypořádat,“ tvrdila Muchová.

A přestávka v šatně významně pomohla, z krize se česká bojovnice dostala. „Zchladili mě ledem, ve stínu se mi ulevilo, kontrolovali mi tlak a teplotu. Myslím, že mě zachránil led,“ popsala po životní výhře.

Karolína Muchová porazila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou
Karolína Muchová porazila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou

Australian Open: Muchová prohrávala, pak vyřadila porazila světovou jedničku!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud