18. února 2021 • 09:20

Emoce v Austrálii. Slzící Serena prchla z tiskovky, záhadně mluvila o konci

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřiadvacátý grandslamový titul jí snad není souzený. Přestože Serena Williamsová do Austrálie přiletěla fit jako již dlouho ne a ukazovala záblesky někdejší dominance, k cíli měla opět daleko. Kolik času ještě Američance a hrající mámě, jíž bude v září čtyřicet, zbývá? Laverovu stadionu, na který se vrátili diváci, po krachu proti Naomi Ósakaové (3:6, 4:6) dojatě zamávala s rukou na srdci. Možná naposledy?



Emocí se v ní mísilo hodně, jak později ukázala tisková konference. Co mělo závěrečné gesto znamenat? Sbohem? „Kdybych se někdy loučila, stejně bych o tom nikomu neřekla,“ prohlásila záhadně Williamsová .

Byla to její předposlední odpověď. Dotaz, zda nestálo za špatným dnem v práci ještě něco víc, už nevydýchala. „Nevím. Končím tady,“ rozplakala se Američanka, pro níž ani jedenáctý pokus vyrovnat rekord Margaret Courtové nedopadl. Přitom se od posledního titulu v Melbourne 2017, který získala už těhotná, dostala do čtyř finále a dvou semifinále.

Odchod Sereny Williamsové z tiskové konference se odehrál v slzách
Odchod Sereny Williamsové z tiskové konference se odehrál v slzách

Tenistka, dřív tak proslulá skvělým zvládáním posledních grandslamových kol, však o svou auru přišla. Navíc vyrostla mladá konkurence, jejíž vůdkyní je Naomi Ósakaová.

Ta proti o šestnáct let starší Williamsové vyhrála třetí ze čtyř zápasů a v sobotu zaútočí na svůj čtvrtý grandslamový titul. Dá se už hovořit o skutečné specialistce na betonové turnaje.

Japonka vlastní dva tituly z US Open a jeden z Melbourne, zatímco při Wimbledonu a Roland Garros se ještě nepodívala dál než do třetího kola.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud