7. února 2011 • 09:33

Slovenský tisk: Češky nám nedaly žádnou šanci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky nedaly slovenským soupeřkám o uplynulém víkendu v utkání Fed Cupu žádnou šanci a počtvrté za sebou federální derby vyhrály, komentoval dnes slovenský tisk výsledky prvního kola ženské týmové soutěže.



Deník Šport píše o studené sprše pro slovenské tenistky v horké atmosféře vyprodaného Národního tenisového centra v Bratislavě, kde se souboje odehrály.

Připomněl jasnou dominanci českých tenistek v úvodních třech dvouhrách, v nichž slovenské hráčky neuhrály ani set. Dvě výhry si domácí tým zaknihoval až za rozhodnutého stavu.

"Smetly nás i počtvrté. České prokletí pokračuje, naši sousedé jedou po hladkém průběhu dále," napsal list Plus jeden deň.



Dvě nejlepší slovenské tenistky podle něj dělaly, co mohly, ale na rozběhnuté Češky to bylo málo. "Málokdo očekával takový suverénní průběh, no naplnil se nejhorší možný scénář," dodal.

"České hráčky potvrdily roli favoritek a o postupu mezi čtyři nejlepší týmy na světě rozhodly už po prvních třech dvouhrách," hlásí list Pravda. Češky se tak potřetí za sebou představí v semifinále Fed Cupu. Slovenky naopak budou čekat na soupeřky v klání o udržení ve Světové skupině.



"Slovenské tenistky se vrátily do Světové skupiny Fed Cupu, ale mezi špičku zatím jen nakoukly," soudí deník Sme. Za jediné pozitivum víkendového klání s Českem označil výkon mladé Slovenky Jany Čepelové. Ta už za rozhodnutého stavu nastoupila do poslední dvouhry, kterou po skreči Lucie Šafářové vyhrála.

Naopak slovenská jednička Daniela Hantuchová podobně jako před čtyřmi lety prohrála s Češkami obě dvouhry, tentokrát však nezískala ani set. "Hantuchová Češkám v rychlých výměnách nestačila a nedokázala účinně měnit rytmus," poznamenal deník, který poukázal i na její nedávné zranění.

Petra Kvitová se raduje z vítězství nad Danielou Hantuchovou
Petra Kvitová se raduje z vítězství nad Danielou Hantuchovou

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud