1. února 2012 • 18:28

Kapitán slovenských tenistek: Máme nejkrásnější hráčky na světě

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžký soupeř v podobě francouzských tenistek za které však nenastoupí sedmá hráčka světa Bartoliová, čeká na Slovenky ve druhé světové skupině Fed Cupu. Ale ani tak to nebude pro naše bývalé federální partnery nic lehkého. Dobře to ví i kouč týmu našich východních sousedů Matej Lipták. "Očekávám těžký zápas, ale můžeme zvítězit," řekl v online rozhovoru se čtenáři slovenského serveru cas.sk trenér.



Cibulková a spol. spadly ze světové skupiny po neúspěšné domácí baráži se Srbkami, a tak je cíl pro nadcházející víkendový duel jasný: Návrat mezi světovou elitu.

Konečně, když máte v sestavě šestnáctou hráčku světa Dominiku Cibulkovou a o čtyři místa hůře postavenou Danielu Hantuchovou, nelze přemýšlet jinak.

Právě rodačku z Popradu Lipták dříve trénoval, na což mířily i dotazy čtenářů. "S
Danielou jsem se rozešel v dobrém, s tím, že jsme měli možná rozdílné představy v
některých věcech, ale na fedcapovém zápase nám jde o úspěch Slovenska, tak to
bereme," říká kouč.

Jak se Slovenky na svého soupeře chystají? "Všichni poctivě makají, patří mezi největší profesionálky na okruhu. Možná Magda by mohla v přípravě předvádět více, myslím tím celoročně, nejen v tomto týdnu," obul se do 70. hráčky světa Magdaleny Rybárikové trenér.

Slovenka Dominika Cibulková se raduje ze své první trofeje na okruhu WTAFoto ČTK/AP
A co říká Lipták na půvab svých svěřenkyň? "Slovenské hráčky patří určitě mezi nejkrásnější na okruhu a je to vidět i na tom, že je o ně zájem, ať už reklamní či mužský."

Zajímavá otázka na Liptáka se týkala i toho, zda se mu lépe trénují muži či ženy.
"Určitě muži. Je to uvolněnější a více řešíte tenis z hlediska taktického než mentálního," má jasno kapitán.

Trošku do choulostivých míst zaběhl další čtenář, který se Liptáka zeptal, zda ví o menstruačních cyklech svých svěřenkyň. "Nevím," nenechal se z klidu vyvést kouč.

A další otázka na tělo byla, jak se dívá na partnerské vztahy mezi tenistkou a koučem a zda něco podobného osobně prožil. "Nezažil jsem nic takového na vlastní kůži a věřím, že ani nezažiju. Myslím si, že to není nejideálnější model spolupráce."

Daniela Hantuchová se proti Petře Kvitové vzchopila ve druhém setu, ale stejně to nestačiloFoto Reuters
A síla Francouzek bez Bartoliové? "Určitě by byly o hodně silnější, kdyby v týmu byla, ale na druhé straně má Francie mladý a velmi vyrovnaný tým; kapitán může více kalkulovat s tím, která hráčka se mu více hodí proti našim. Nakonec všechny  už dosahovaly výkonnosti top 20 a porazily už i tenistky top 10. Nemůžeme nic podcenit," varuje Lipták.

Francouzky mají v první stovce žebříčku 62. Pauline Parmentierovou, 73. Mathilde Johanssonovou, 91. Stephanii Foretzovou a 99. Virginii Razzanovou. Utkání se hraje stejně jako duel českých tenistek v Německu o nadcházejícím víkendu.

Slovenka Dominika Cibulková se raduje ze své první trofeje na okruhu WTA
Slovenka Dominika Cibulková se raduje ze své první trofeje na okruhu WTA

Vstoupit do diskuse
24
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud