5. února 2012 • 13:20

Tenisky jsou v semifinále Fed Cupu, Německo porazily 4:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu, utkání prvního kola s Německem rozhodly obhájkyně trofeje v nejkratším možném čase. Vítězný bod získala světová dvojka Petra Kvitová, která dnes ve Stuttgartu porazila Sabine Lisickou 6:7, 6:4 a 6:1. Češky nakonec vyhrály v Porsche Aréně 4:1 na zápasy a v semifinále jsou počtvrté za sebou.



Výběru kapitána Petra Pály se splní přání a bude hrát po pěti zápasech na půdě soupeřek konečně v domácím prostředí. Soupeřkami Kvitové a spol. budou 21. a 22. dubna buď Italky, nebo Ukrajinky, v obou případech se bude hrát v Česku.

"Jsem nadšená, že jsem zápas zvládla, protože Sabine neměla co ztratit. Je skvělé, že jsem už teď přidala třetí bod, nemusíme být nervózní a můžeme si to užít. Navíc si semifinále zahrajeme doma," těšila se Kvitová v rozhovoru v televizi. "Vést tři nula v Německu je úžasné, protože všechny zápasy byly vyrovnané," řekl Pála.

Wimbledonská vítězka Kvitová vyhrála ve Fed Cupu osmou dvouhru za sebou a v hale na mezinárodní scéně i s loňským rokem ovládla už 23 zápasů bez klopýtnutí.

Kvitová v souboji se světovou čtrnáctkou Lisickou v druhém gamu odvrátila dva brejkboly a pak si obě hráčky jistě držely servis. Lisická podávala výborně, po prvním servisu ztratila v první sadě jen dva míče z 21 a Češku k brejkbolu nepustila. Tie-break začala Kvitová chybami, hrála příliš opatrně, čehož riskující Němka využila.

Pojď! Kvitová otočila další třísetové drama, porazila německou tenistku Sabine Lisickou
Pojď! Kvitová otočila další třísetové drama, porazila německou tenistku Sabine Lisickou

Na začátku druhé sady měla Kvitová první dva brejkboly utkání, ale ve druhé hře ještě neuspěla. Jednadvacetiletá česká jednička se postupně zlepšovala a udeřila v desátém gamu: trefila čtyři výborné returny a čistou hrou vzala Lisické podání. "Moc mi tady nešel return a trvalo mi set a půl, než jsem se s tím srovnala," řekla Kvitová.

Začala být agresivnější, více si pomáhala bekhendem a po dalším brejku vedla v rozhodující sadě 3:0. Udržela koncentraci i o malé pauze za stavu 2:0 a 30:15, kdy v hledišti zkolaboval fanoušek. "O nás v tu chvíli nešlo. Tohle bychom vůbec nemusely řešit. Já byla na koni a snažila jsem udržet koncentraci," řekla.

Testem Kvitová prošla v páté hře; odvrátila třetí brejkbol Němky v utkání a sedmiminutový game vyhrála. Pak už zápas jistě dovedla do vítězného konce. Sice při prvním mečbolu udělala dvojchybu, při druhém ale donutila německou tenistku k chybě.

Už za rozhodnutého stavu nastoupila Lucie Hradecká a podlehla v souboji singlových náhradnic Angelique Kerberové dvakrát 4:6. V závěrečné čtyřhře Barbora Záhlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou porazily Görgesovou s Annou-Lenou Grönefeldovou 6:3, 7:6 a přidaly na české konto čtvrtý bod.

Český tým v sobotu poslala do vedení Benešová, která zdolala Lisickou 2:6, 6:4 a 6:2. Druhý bod přidala Kvitová po vydřeném vítězství 3:6, 6:3 a 10:8 nad Julií Görgesovou.

Utkání 1. kola Světové skupiny tenisového Fed Cupu ve Stuttgartu:

Německo - ČR 1:4

Lisická - Kvitová 7:6 (7:2), 4:6, 1:6,
Kerberová - Hradecká 6:4, 6:4.
Záhlavová-Strýcová/Benešová - Görgesová/Grönefeldová 6:3, 7:6

Vstoupit do diskuse
16
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud