25. října 2012 • 12:40

Ignorace legend. Šéf svazu nepozval ani Navrátilovou na Fed Cup

Autor: rou, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf tenisového svazu Ivo Kaderka to "řeže" hlava nehlava. Kdo se mu znelíbí, jakoby v historii českého bílého sportu neexistoval. A to ani v případě, když se dotyčná tenistka jmenuje Martina Navrátilová – legenda legend, nejen v českém, ale i světovém tenise.



Poté, co vyšlo najevo, že prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka odmítl pozvat vítěze Davis Cupu z roku 1980 na listopadové finále této soutěže v Praze, je tu další svědectví o jeho vztahu k velkým postavám české historie.

Ivo Kaderka odmítá pozvat Martinu Navrátilovou Ivo Kaderka odmítá pozvat Martinu NavrátilovouFoto Sport

Tenisový boss nepozval na finále ženského Fed Cupu Martinu Navrátilovou. "My s ní nejsme v kontaktu. My zveme hráčky, kterých se to týká tady v Česku, respektive které máme důvod pozvat," vysvětluje Kaderka ignorování takové osobnosti, jakou je vítězka 59 grandslamových titulů.

"Víte, že s Janou Novotnou jsme v neustálé interakci, Jana dělá se svazem nějaké další věci pro naše partnery. To je bezvadná holka, členka týmu a já se na ni moc těším," dává prezident svazu za příklad, jak by měla vypadat "vzorná" spolupráce.

Navrátilová není normální?

"Určitě bude i Helena Suková a tak. Ty normální, které tady můžou bejt, pozveme a budou tady. Proč ne?" dodává Kaderka, čímž nepřímo odkazuje k pravému důvodu "opomenutí" Navrátilové.

Ta s ním totiž měla před několika lety konflikt kvůli turnaji na Štvanici, po kterém prohlásil, že hrála jen pro peníze. Na to Navrátilová označila Kaderku za hulváta. Navíc není pravda, že by se Navrátilová o český tenis nestarala, třeba s Petrou Kvitovou je v kontaktu a je jednou z jejích největších fanynek.

Petra Kvitová a Martina Navrátilová před originálem trofeje pro vítězku Wimbledonu - jméno Kvitová je na něm (zatím) jednou, to Navrátilové devětkrát Petra Kvitová a Martina Navrátilová před originálem trofeje pro vítězku Wimbledonu - jméno Kvitová je na něm (zatím) jednou, to Navrátilové devětkrátFoto Facebook (Petra Kvitová)

 "Petřičko – nic si z toho nedělej, hlavně se uzdrav a do toho příští týden!!!" napsala si třeba na Twitter po oznámení, že česká jednička kvůli nemoci musí odstoupit z Turnaje mistryň.

Kaderku ve vztahu k Navrátilové neobměkčí ani slova o možná největší legendě českého tenisu.

"Martina Navrátilová není největší legenda českého tenisu, ale největší legenda světového tenisu, abych to upřesnil. Legend světového tenisu jak u mužů tak u žen je hodně," uzavírá neuvěřitelnou diskuzi šéf českého tenisu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud