Ivo Pospíšil
1. listopadu 2012 • 17:40

Krásné šaty tenistek. Rvaly jsme se o ně, směje se Hradecká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + FOTO | Jejich čtyřhra by mohla rozhodnout o možném úspěchu ve Fed Cupu. Nervozitu před blížícím se víkendovým finále proti Srbsku však zatím tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká berou s nadhledem. „Nervozitu si zatím neuvědomujeme,“ přiznávají. A vedle nohejbalu mají české hráčky za sebou výběr elegantních šatů na pozápasový banket.



Když došla řeč na jejich šaty, které mají představit během nedělního banketu, neshodly se. „Strašně jsme se o ně popraly. Byla o ně bitva,“ smála se Lucie Hradecká. „To ne, to si dělala jen srandu. Nikdo se nepral,“ popírala to pak její kolegyně ze čtyřhry Andrea Hlaváčková.

Je to příjemný důkaz, že před finále Fed Cupu panuje v kabině českých reprezentačních tenistek uvolněná atmosféra.

„Už jsem těch Fed Cupů zažila tolik a v šatně je pořád pohoda. Je to dobře, člověk jde na kurt vyrelaxovaný. Možná až tam si to začne trochu uvědomovat, jenže to se zase začne hrát a všechno je pryč,“ říká Hradecká.

Ale zpátky k šatům. Je tradicí, že se den před zahajovacím duelem tenistky prezentují na banketu. Letos s jednou změnou. Slavnostní večer proběhne v Obecním domě až po finále Fed Cupu.

České tenistky trénují v pražské O2 Areně před finálovým duelem se Srbskem
Video se připravuje ...

„Hezké šaty jsme vybraly. Jsou elegantní takové modročerné s krajkou, polodlouhé, večerní,“ říká Hradecká a přiznala, že když si je vybíraly, trenéři v tu chvíli do kabiny nesměli. „Ano, ještě je neviděli. Byly jsme ve vedlejší místnosti s fotografem,“ říkala Hradecká.

Ta si velmi dobře pamatuje i loňské finále a triumf proti Rusku. S Květou Peschkeovou uhrála třetí rozhodující bod.

„Zatím si ani neuvědomuji, že to za chvíli vypukne. Ale až se všichni oblékneme do stejných teplákových nástupových do zápasu, tak tam ty vzpomínky budou,“ tvrdí Hradecká.

„To u mě nervozita trochu je. Jsme však tady, abychom se s tím popraly. Bude to hodně těsné, ale snad to zvládneme,“ podotýká naopak Hlaváčková.

Na rozdíl od Hradecké by totiž mohla zažít finále Fed Cupu (pakliže na jejich čtyřhru dojde) poprvé v životě. „Vloni jsem měla oporu v Květě a teď to bude zase na mě. Bude to jiná zodpovědnost. Myslím si ale, že během hry na to pak člověk zapomene,“ dodala Hradecká.

Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Klára Zakopalová pózují v šatech, ve kterých půjdou na slavnostní banket po finále Fed Cupu
Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Klára Zakopalová pózují v šatech, ve kterých půjdou na slavnostní banket po finále Fed Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud