Jonáš Bartoš
5. listopadu 2012 • 04:59

Šafářovou chválila Navrátilová: Narodila se hrdinka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pražské O2 Areně na finále Fed Cupu chyběla, ale počínání českých tenistek pozorně sleedovala. S gratulací pro Kvitovou a spol. přispěchala i Martina Navrátilová, jedna z největších tenisových legend. „Narodila se hrdinka!“ pochválila na Twitteru Lucii Šafářovou, která pro český tým vybojovala dva body.



Ani Petra Kvitová, ani deblistky. Hlavní hrdinkou tenisové partie mezi Českem a Srbskem se stala Lucie Šafářová. Sedmnáctá hráčka světa bývá jindy ve stínu své slavnější kolegyně, tentokrát ale úřadovala ona. A dokonale napravila loňské finále s Ruskem, kde prohrála oba zápasy.

Šafářová porazila Ivanovičovou i Jankovičovou, ve druhém zápase zajistila rozhodující, vítězný bod pro českou výpravu.

„Když tohle bude zlom v kariéře k lepšímu, tak to beru. Jde o obrovský úspěch, jsem za to strašně ráda. Určitě jsem odehrála jeden z nejlepších zápasů kariéry,“ radovala se česká hráčka.

Lucie Hradecká (zleva), Andrea Hlaváčková, Petra Kvitová a Lucie Šafářová obíhají s českou vlajkou vítězné kolečkoFoto Jaroslav Legner (Sport)

Skvělých výkonů pětadvacetileté tenistky si všimla i Martina Navrátilová. „Tenhle pocit vítězství by si Lucie měla zapamatovat do normálních turnajů. Zrodila se hrdinka!“ napsala na sociální síť Twitter.

„Je skvělé vědět, že jsem schopna podávat takové výkony, ale také je mimořádně těžké držet tu výkonnost celý rok,“ reagovala Šafářová na tiskové konferenci.

Jedna z největších postav českého i světového tenisu na opožděné pozvání prezidenta svazu Iva Kaderky nereagovala, v O2 Aréně na rozdíl například od Jany Novotné chyběla. Přesto vítězné snažení českých tenistek pozorně sledovala a hned přispěchala s gratulací.

„Nic takového jsem v životě nezažila, celý týden jsme si moc užily. Když tolik lidí začne tleskat a vytvoří takovou zvukovou vlnu, je to nepopsatelné, úžasné. Při hymně jsem měla husí kůži,“ líčila své pocity z parádní atmosféry Šafářová.

Vítězná euforie: Lucie Šafářová se objímá s Petrem Pálou a Petrou Kvitovou
Vítězná euforie: Lucie Šafářová se objímá s Petrem Pálou a Petrou Kvitovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud