10. února 2013 • 19:29

Po roce odveta! České tenistky v semifinále znovu vyzvou Italky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem českých tenistek v semifinále Fed Cupu budou Italky, které v prvním kole v Rimini porazily USA 3:2 na zápasy. Druhou dvojici tvoří Rusko se Slovenskem. Semifinále se uskuteční 20. a 21. dubna a český tým čeká zápas na soupeřově půdě.



Italky do semifinále posunula závěrečná čtyřhra, ve které vítězky nedávného Australian Open a světové deblové jedničky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou porazily Liezel Huberovou s Varvarou Lepchenkovou dvakrát 6:2.

Před tím ve třetí dvouhře poslala Američanky do vedení 2:1 Lepchenková díky vítězství 7:5, 6:2 nad Erraniovou, o vyrovnání se pak v třísetovém souboji s Jamie Hamptonovou postarala Vinciová.

Výběr kapitána Petra Pály si s Itálií zopakuje loňský semifinálový souboj, který v Ostravě vyhrál 4:1. V historii samostatné republiky se s týmem z Apeninského poloostrova tenistky utkají už pošesté, vzájemná bilance vyznívá lépe pro Italky, které vyhrály čtyři utkání.

České hráčky usilují o třetí fedcupový triumf za sebou, v čele týmové soutěže vystřídaly v roce 2011 právě Itálii, která má celkem na kontě tři tituly.

Postup je doma! Češky slaví postup ve Fed Cupu přes Austrálii
Postup je doma! Češky slaví postup ve Fed Cupu přes Austrálii

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud