10. února 2014 • 21:20

Osiřelé hrdinky slavily jen dvě. Singlistky "utekly" z Fed Cupu dřív

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Unavené, ale šťastné. České tenistky asi ještě nezažily náročnější bitvu ve Fed Cupu. Kvůli nepříznivému počasí se čtvrtfinále ve Španělsku dohrálo až v pondělí. Rozhodující čtyřhru zvládla lépe dvojice Hlaváčková, Záhlavová - Strýcová. Postup do semifinále už české hráčky slavily bez Lucie Šafářové i Kláry Zakopalové, které tou dobou seděly v letadle na turnaj do katarského Dauhá.



Rozvleklé představení nemělo daleko k velké frašce. Tenisová federace dovolila Španělům uspořádat fedcupové klání na venkovní antuce  v Seville. Celý týden pršelo, hráčky bojovaly s velkou zimou i měkkou antukou.

"Děkujeme ITF (Mezinárodní tenisové federaci) za to, že si můžeme první týden v únoru zahrát v Evropě venku - 10 stupňů, bez světel a bez halového kurtu," napsaly rozladěné české hráčky na facebook fedcupového týmu. Nepříznivé podmínky nejvíc odnesla Lucie Šafářová , která kvůli nastydnutí musela vynechat úvodní dvouhru.


Rozhodující čtyřhru v pondělí odpoledne ani nesledoval kompletní tým. Šafářová se Zakopalovou totiž spěchaly na letiště, aby stihly začátek turnaje v katarském Dauhá. Tam je v úterý čekají zápasy 1. kola. Kdyby nepřijely, zaplatila by každá pokutu 7500 dolarů (151 tisíc korun), jak tvrdí na facebooku fedcupového týmu.

Barbora Záhlavová-Strýcová s Andreou Hlaváčkovou závěrečný duel zvládly, španělskou dvojici Suarezová-Navarrová, Solerová 7:6 a 6:3. "To si teda pojď," komentovala důležitou výhru šťastná Hlaváčková .

Kvůli obrovskému psychickému i fyzickému vyčerpání české tenistky nejdřív ani nebyly schopné slavit. Nakonec se v šatně přeci jen trochu odvázaly. Hlaváčková se Strýcovou na dálku zdravily i své spoluhráčky, které už seděly v letadle směřující na jiný kontinent.   


"Poslední bod je nejdůležitější, ale zvládly jsme to všechny čtyři. Daly jsme do toho všechno," řekla Záhlavová-Strýcová Radiožurnálu. "Byly jsme tým, držely jsme spolu a každá z nás udělala bod. Zůstaly jsme tady a zasloužily jsme si vyhrát," dodala.

Podmínky ve Španělsku rozhodně neodpovídaly úrovni a důstojnosti klání fedcupové úrovně. Je dost pravděpodobné, že zápas bude mít dohru. "Lidi z ITF si toho vyslechli hodně a ještě si to vyslechnou. Je potřeba, aby se to řešilo na nejvyšších místech," nešetří tenisovou organizaci fedcupový kapitán Pála.

Semifinále Fed Cupu se odehraje 19. - 20. dubna. České tenistky doma přivítají Itálii.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud