9. dubna 2014 • 12:19

S Kvitovou i Šáfářovou. Češky zabojují o finále Fed Cupu kompletní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestá hráčka světa Petra Kvitová povede tenistky do boje o třetí účast ve finále Fed Cupu za poslední čtyři roky. České reprezentantky vyzvou o příštím víkendu v Ostravě obhájkyně titulu Italky. Ve výběru kapitána Petra Pály jsou ještě Lucie Šafářová (26. v žebříčku WTA), Klára Koukalová (31.) a deblistka Andrea Hlaváčková. Nominace byla dnes zveřejněna na internetové stránce soutěže.



Italky mohou mít v sestavě Saru Erraniovou (11.), Flavii Pennettaovou (13.), Robertu Vinciovou (16.) a Francescu Schiavoneovou (48.), ale ani jedna v 1. kole nehrála. Výhru nad USA jim zajistily Karin Knappová (50.) a Camila Giorgiová (69.).

České tenistky bez nemocné Kvitové vyhrály v únoru ve Španělsku po boji 3:2 v utkání, které se kvůli dešti protáhlo až do pondělí.

Kapacita ostravské ČEZ Areny je 6600 míst a zatím je hala vyprodaná jen z poloviny. Důvodem může být i fakt, že semifinále se hraje v době velikonočních svátků. V sobotu jsou úvodní dvouhry na programu od 13:00, v neděli zbylé dvouhry a čtyřhra od 12:00.

Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála.

Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

V druhém semifinále hostí Australanky se Samanthou Stosurovou v sestavě v Queenslandu Němky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud