8. listopadu 2014 • 04:20

Tenisové finále vábí legendy. Češkám přijede fandit i Navrátilová!

Autor: jip, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FED CUP ČESKO – NĚMECKO ONLINE 13:00 | Martina Navrátilová na straně českého týmu, Steffi Grafová jako morální podpora pro Němky. Velké legendy světového tenisu podporují finalistky Fed Cupu v jejich honbě za trofejí. Už dnes odpoledne vypukne ve vyprodané pražské O2 Areně velká bitva. Její dění sledujte na iSport.cz ONLINE. 



Grafová byla v sestavě Německa společně se současnou kapitánkou Barbarou Rittnerovou, když v roce 1992 pro svoji zemi naposledy soutěž vyhrály. Do Prahy poslala svým nástupkyním vzkaz, který si pouštěly v šatně. Povzbudivá slova wimbledonské šampionky pumpují odhodlání hostujícího týmu. 

Hosté finále Fed Cupu

Miloš Zeman

Martina Navrátilová

Helena Suková

Jaroslav Navrátil

Radek Štěpánek

Anke Huberová

„Víme, že stojí za námi a drží nám palce. Znamená to pro nás strašně moc. Steffi byla vždycky mým idolem a považuji za svoji čest, že nás podporuje. Ještě víc to zvyšuje motivaci vyhrát pro Německo finále, jít na kurt a vydat ze sebe to nejlepší,“ rozplývá se Angelique Kerberová, jedna ze dvou německých singlistek.

„Pro nás jsou to velmi emotivní dny. Pochopitelně jsme nervózní. Snažíme se to proměnit v pozitivní energii,“ tvrdí Andrea Petkovičová, která celé finále otevře. Grafová bude Němkám fandit na dálku, český tým bude mít v aréně přímou podporu. Martina Navrátilová přijala pozvání mezinárodní federace ITF a usedne na tribuně mezi čestnými hosty. S tím, že kdykoliv bude chtít, může čtyřnásobná vítězka Fed Cupu (1x ČSSR, 3x USA) zajít i za hráčkami. „Máme pro ni připravenou českou akreditaci, může s ní i do šatny,“ podotkl manažer Karel Tejkal.

Navrátilová je v Praze už několik dní, stihla navštívit sestru a neteř. „A zrovna se tady hraje finále Fed Cupu – budu tam!“ tweetovala. České hráčky si její podpory váží stejně jako Němky vzkazu od Grafové. „Osobně jsem zatím s Martinou nemluvila. Vědomí, že nám fandí nejen ona, ale i další legendy jako pan Kodeš nebo Jana Novotná, nám dodávají sílu,“ řekla Petra Kvitová.

Češky budou chtít z „dozoru“ hvězd tenisové historie vytěžit co nejvíc, ideálně tak, aby vzkaz Steffi Grafové upadl zítra večer do zapomnění. Rittnerová totiž jeho obsah do té doby chce udržet pod pokličkou. „Můžu říct, že holkám se moc líbil. Třeba jeho obsah prozradím, až vyhrajeme,“ zdráhala se.

A to je právě to, co si domácí družina nepřeje.

Petra Kvitová na tréninku před finálem Fed Cupu s Německem
Petra Kvitová na tréninku před finálem Fed Cupu s Německem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud