Jonáš Bartoš
9. listopadu 2014 • 20:06

Tak se slaví Fed Cup! Rychle odpadnem, smál se kapitán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vše odstartovalo už na kurtu. V momentě, kdy Petra Kvitová proměnila v pořadí čtvrtý mečbol proti Němce Kerberové, naplněnou O2 Arenu pohltila euforie. Je to tam! České tenistky se potřetí během čtyřletého období staly fedcupovými šampionkami. Podobně jako před dvěma lety, kdy na domácí půdě zdolaly ve finále Srbsko, se bude slavit ve velkém. Hráčkám končí sezona a ani jedna z Češek si nemohla přát lepší závěr.



Po posledním míčku dramatického duelu se k Petře Kvitové vrhl celý tým. Kapitán Pála, hráčky a další příslušníci úspěšného kolektivu si právě začali vychutnávat mimořádný úspěch, v pořadí třetí triumf ve Fed Cupu za poslední čtyři roky.

Ještě před závěrečným deblem začala vítězná kolečka oslav, děkovačky, polibky a objetí s nejbližšími. „To fandění nás vyčerpalo, bylo těžké pak jít na kurt a soustředit se na debla,“ přiznala Lucie Hradecká . „Ale byly jsme rády, že jsme se dostaly na kurt,“ hned dodala její staronová parťačka Andrea Hlaváčková , se kterou podlehly německému páru Goergesová, Lisická 0:2 na sety.

Výsledek čtyřhry ale už nikdo moc neřešil, na celkové výhře českého týmu to nic neměnilo. V šatně se připíjelo šampaňským, nedělní hrdinka Petra Kvitová už na sociální sítě umisťovala první radostné fotky.

České tenistky slaví v šatně triumf nad Němkami a zisk Fed Cupu
České tenistky slaví v šatně triumf nad Němkami a zisk Fed Cupu

„Nemůžeme říkat přesně, co se dělo v zákulisí. Napili jsme se, přiťukli si, zazpívali, akorát to na podlaze trošku lepí od šampaňského. Moc jsme si to užili,“ popsal radostné chvilky kapitán týmu Petr Pála.

Při oficiálních ceremoniích, které začaly po skončení čtyřhry, došlo i na českou hymnu. „Nejhezčí bylo, když jsme přicházeli na pódium, jak hrála česká hymna, to bylo parádní, pak když jsme se fotili úplně všichni,“ prozradil za celý tým Pála.

V šatně celému týmu gratulovala i Martina Navrátilová, která českým tenistkám fandila přímo v O2 Areně celý víkend. „Martina přišla, povídala mi, že ve třetím setu si všimla, že skoro brečím. Prý na mě chtěla na mě zakřičet, abych se probrala a někde našla energii," usmívala se Petra Kvitová po vítězném utkání s Kerberovou.

"My jsme jí poděkovaly, že přišla a udělala si čas. Byla to náhoda, ale takové náhody je hezké mít. Jsme rády, že nás přišla podpořit taková legenda, myslím, že tady byla také šťastná. Také nám telefonicky gratuloval pan prezident," dodala česká jednička.

Bude stačit málo

Jeho i celý vítězný kolektiv čeká dlouhá noc. Z pražské O2 Areny se Kvitová a spol. přesunuly na oficiální banket, kde proběhne zakončení letošního Fed Cupu.

A je náš! Český tým se po vítězném finále s Němkami raduje s Fed CupemFoto Barbora Reichová (Sport)

„Jedeme na hotel, dát se do civilu, holky mají nachystané šaty. Půjdeme na oficiální závěrečnou večeři, pak se asi někam přesuneme. Ale myslím, že vzhledem k únavě a vypětí budeme odpadávat velmi rychle, bude nám stačit hodně málo,“ usmíval se Pála.

„Doufám, že ještě najdu nějakou energii. Před dvěma lety, když jsme vyhrály v Praze, jsem moc neslavila, v týdnu jsem brala antibiotika. Ale tentokrát půjdu s holkama určitě, musím. Myslím, že to bude skvělý večer,“ předsevzala si Kvitová, která v úchvatném boji vydřela rozhodující bod proti Kerberové.

Společná dovolená?

Vítěznou sestavu po zápase doplnila i Klára Koukalová, všechny tenistky si užívaly skvělou náladu. „Kam na dovolenou? Tak pojedeme společně, ne?“ vtipkovaly rozesmáté hráčky na tiskové konferenci.

Český fedcupový tým si užívá fedcupového triumfuFoto Barbora Reichová (Sport)

Na první pohled bylo patrné, jaká pohoda v českém týmu vládne, což je jedna z klíčových příčin velkých úspěchů posledních let. „Máme hodně skvělých hráček, co velmi dobře reprezentují ve Fed Cupu. Jsem rád, že kolem sebe mám takový tým lidí, všichni pro holky děláme maximum, co jde,“ těšilo Pálu.

Už začátkem února ale startuje nový ročník a znovu se pojede naostro. Češky zahajují pokus o obhajobu v Kanadě. „Je čas si užít tenhle titul, nechci přemýšlet o tom, co bude za rok, za dva. Nemělo by nám tohle zevšednět, nejde o něco normálního. Bereme to s velkou pokorou a příští rok budeme zase usilovat o co největší úspěch,“ slíbil Pála.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud