Jonáš Bartoš
10. listopadu 2015 • 04:58

Hekání, byznys, slavné výhry. Co si Češky myslí o Šarapovové?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde o výjimečné zápasy. Na fedcupové finále dorazí do Prahy mimořádná osobnost, nejlépe vydělávající sportovkyně světa. Ruská tenistka Maria Šarapovová opepří už tak vypjatý souboj. Výhodou českých hráček je, že Petra Kvitová, Lucie Šafářová i Barbora Strýcová aktuální světovou čtyřku v posledním vzájemném zápase porazily. Jak na osmadvacetiletou tenistku vzpomínají?



O víkendu v O2 areně půjde o mimořádné tenisové představení. „Zápas s Marií dá finále trošku jiný náboj, je to hráčka vysoké úrovně. Bude to vypjatější, těším se na to,“ nezastírá Petra Kvitová . „Obě ji dobře známe, těšíme se,“ přitakala na pondělní tiskové konferenci vedle sedící Lucie Šafářová .

Šarapovová přiletí do Prahy v úterý, bydlet by prý měla stranou ruské výpravy. Finále Fed Cupu každopádně ozdobí jedna z největších osobností ženského světového tenisu.

Šarapovová má několik tváří. Je to pětinásobná grandslamová šampionka (uspěla na všech čtyřech velkých podnicích), dolarová multimilionářka i úspěšná obchodnice. Pro někoho zároveň namyšlená princezna chladnokrevně propagující svůj produkt, tedy vlastní řadu bonbonů. Objektivně vzato jde ale především o mimořádnou hráčku s velkou láskou ke svému sportu.

„Určitě je to bojovnice. Má ráda velké zápasy, kde jí to jde, je velmi zkušená, Vždycky se dokázala vrátit po zranění, to vypovídá o tom, že tenis ještě chce hrát, ne se jen soustředit na byznys, který už dělá. Pořád má do tenisu chuť,“ vyzdvihla hlavní zbraně ruské jedničky Petra Kvitová. „Je to velká profesionálka na kurtu i mimo něj, vypadá moc dobře,“ souhlasila Barbora Strýcová.

České hráčky se s vytáhlou krasavicí ze Sibiře léta potkávají na okruhu. Všechny tři ji v posledním vzájemném zápase porazily, byť s ní mají negativní bilanci. Naposledy si s Šarapovovou poradila Petra Kvitová v semifinále Turnaje mistryň. „Na to se vzpomíná moc hezky,“ připomněla si česká lvice nedávné vítězné střetnutí.

Tenisový svátek se blíží. Jak se české tenistky chystají na Rusky?
Video se připravuje ...

Vůbec nejstarší vzpomínku na ruskou tenistku má Barbora Strýcová, která ji v roce 2002 porazila ve finále juniorky na Australian Open. „Byla asi o dva metry vyšší než já,“ připomněla si se smíchem zápas s tehdy čtrnáctiletou vycházející hvězdou 164 centimetrů měřící hráčka. „Už tehdy ale měla nakročeno k velké kariéře,“ uznala.

Na jednu věc v souvislosti se Šarapovovou ale české tenistky nemohly zapomenout. „Mně se vybavuje ještě hekání,“ ozvala se Kvitová. „Při zápase to není nějak nepříjemné. Když jí to pomáhá... Ale vím, že diváci musí někdy tlumit televizi. Teď v Singapuru mě zarazilo, že chvílemi nehekala. To pro mě byl šok. Nevím, co se s ní děje,“ smála se dobře naladěná wimbledonská šampionka.

Ruská tenistka si svým křikem během výměn vysloužila přezdívku Siréna. Českým tenistkám ale její hlasové projevy při utkání nevadí. „Já to mám jako Peťa, jako velký problém to také nevnímám. Spíš je snaha působit na hráčky v mládežnických kategoriích, když si na to zvyknou, těžko už se to někomu v dospělosti zakazuje,“ dodala Šafářová, zástupkyně hráček z okruhu WTA, kde chtějí hekání vymýtit. 

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud