Jonáš Bartoš
11. listopadu 2015 • 14:51

Vymýšlí recept na Šarapovovou. Maruška se nevzdává, říká Kvitová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava na velkou bitvu běží na plné pecky. České tenistky se v O2 areně chystají na závěrečný vrchol sezony, víkendové finále Fed Cupu proti Rusku. Petra Kvitová, Lucie Šafářová i Karolína Plíšková si zvykají na povrch, všem třem rakařkám středně rychlý kurt sedí. Trojnásobné fedcupové šampionky z posledních čtyř let zároveň řeší, jak zastavit největší hvězdu ruské výpravy, světovou čtyřku Marii Šarapovovou.



Tenistky se od úterý chystají v libeňské hale na víkendovou řežbu. Důležitou zbraní českých obhájkyň je domácí prostředí. Vyprodaná O2 arena, k tomu kurt šitý na míru Petře Kvitové i Lucii Šafářové . Jak českým hráčkám seděl povrch na prvních trénincích?

„Kurt je o něco pomalejší než loni, takový středně rychlý. Hala vypadá krásně,“ hodnotila na středečním setkání s novináři Lucie Šafářová. „S Luckou nám to docela svištělo, kurt navíc do víkendu ještě nejspíš zrychlí,“ dodala týmová jednička Petra Kvitová. „Mohlo by nám to vyhovovat,“ poznamenala Karolína Plíšková , která se k týmu po příletu z Číny připojila jako poslední. „Já kurt hodnotit nemůžu, nehrál jsem. Jen jsem kutálel míčky,“ smál se kapitán Petr Pála.

S Ruskem půjde o vyhrocený souboj, navíc vyšperkovaný přítomností tenisové superhvězdy Marie Šarapovové . Ta si pražský kurt poprvé vyzkoušela ve středu v poledne, kdy absolvovala individuální trénink. Až po ní šly na řadu její týmové kolegyně.

Maria Šarapovová bude největší ruskou zbraní při finále Fed Cupu
Maria Šarapovová bude největší ruskou zbraní při finále Fed Cupu

„Proti ní je to vždycky velmi náročné utkání. Marie je výborná hráčka i velká bojovnice. Určitě to chce využívat levácké rotace, hrát agresivně a pokusit se zápas vybojovat,“ nastínila taktiku Šafářová. Pomoct jí může i vítězný duel z letošního osmifinále French Open, kde ruskou favoritku zdolala 2:0 na sety.

Vítěznou berličku má k dispozici i Petra Kvitová, která Šarapovovou zdolala na konci října v semifinále Turnaje mistryň v Singapuru. „S Maruškou je to o nějakých pár šancích, které vám dá. Její podání je takové nahoru dolů. Umí dobře zaservírovat, ale dává i debly. V gamu je docela slušná šance ji brejknout, to je klíč dostat se v zápase nahoru a snažit se udržet servis, Ona i dobře returnuje, proti tomu pomáhá levácká rotace. Je třeba bojovat až do konce, jak ji známe, Maruška se nevzdává,“ odhalila svůj plán dvojnásobná wimbledonská šampionka.

České tenistky mají k dispozici ještě dva dny tréninku, v pátek navíc proběhne slavnostní losování. V sobotu se půjde na věc. Vyprodaná O2 arena bude hnát český tým, aby zdolal silný ruský výběr. „Mají nejvýš postavenou hráčku týmu, k tomu stálý deblový pár. Nemyslím si, že jsme úplnými favority, šance ve finále jsou naprosto vyrovnané,“ shrnul kapitán Petr Pála.

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud