Jonáš Bartoš
12. listopadu 2015 • 04:30

Cirkus kolem hvězdy Šarapovové. Utnutý rozhovor i bonbony v hale

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při osobním kontaktu cítíte, že stojíte vedle výjimečné osobnosti. Ženy, která za posledních deset let vydělala podle časopisu Forbes přes 250 milionů dolarů, stala se globální značkou a hlavní tváří moderního tenisu. Maria Šarapovová přiletěla v úterý v podvečer do Prahy, ve středu stihla tiskovou konferenci a poprvé trénovala v O2 areně. Je spíš nafrněnou dámou s hvězdnými manýry, nebo usměvavou krasavicí skvěle hrající tenis?



Šarapovová přiletěla do Prahy v úterý v podvečer po vlastní ose, ubytovala se v hotelu Four Seasons. V naprostém ústraní, zatímco zbytek ruského týmu bydlí v nedalekém InterContinentalu. Věc, která by například u soudržné české party byla naprosto nemyslitelná. „Jsme čtyři holky, co jsou spolu, chtějí si pomáhat a bojovat jedna za druhou,“ líbí se Barboře Strýcové.

Ruské divě od středy začal náročný režim. Šarapovová už ráno naklusala do rozestavěné libeňské arény, aby obhlédla dějiště víkendového finále. Ještě předtím, než vstoupila s raketou na kurt, absolvovala svou první tiskovou konferenci. Tam ukázala obě své tváře.

Na většinu otázek českých reportérů odpovídala s úsměvem na rtech, perfektní angličtinou mluvila o tom, jak se na řežby s  Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou těší. „Finále je pro mě obrovská výzva,“ neskrývala své odhodlání a vítězné ambice. Nejlépe vydělávající sportovkyně světa se zakabonila jen jednou, když přišel dotaz na její separátní ubytování. „To jako myslíte vážně?! Další otázku, prosím,“ odpálkovala osobnější dotaz a reportéry „odměnila“ chladným, odměřeným pohledem.

Mediální povinnosti aktérek finálového duelu pak utnula rychleji než ostatní hráčky. Chystaný rozhovor pro Českou televizi skončil po necelé minutě a dvou položených otázkách, kdy Šarapovovou odtáhla od kamer týmová mluvčí. „To víte, je to hvězda,“ omlouvala výstup světové čtyřky mluvčí ITF (mezinárodní tenisové federace).

Tenisovou část svého středečního programu absolvovala Šarapovová rovněž stranou zbytku ruského kolektivu. Okolo poledne si zatrénovala se svým osobním týmem – na každém kroku ji doprovází manažer i nizozemský trenér Sven Groeneveld. Svou svěřenkyni driloval v kšiltovce v ruských barvách.

Ruská tenistka Maria Šarapovová přijela na Fed Cup, bydlí ale v jiném hotelu než spoluhráčky
Ruská tenistka Maria Šarapovová přijela na Fed Cup, bydlí ale v jiném hotelu než spoluhráčky

Na kurtu ruská multimilionářka, která od svých šesti let žije a trénuje v Miami, vzala přípravu opravdu poctivě. Trénink měl ostrý náboj, Šarapovová drtila forhendy, bekhendy i voleje.

Míče na její stranu létaly ukrutně rychle, přičemž vytáhlá osmadvacetiletá blondýna většinu z nich hravě vracela na kurt. Po půlhodině s nespokojeným výrazem měnila boty, aby vybrala ten správný pár pro rychlý povrch. I při tréninku se halou rozléhalo pověstné hekání, kterým leckteré soupeřky i fanoušky Šarapovová štve. 

Obdivuju, jak tu slávu zvládá, říká Strýcová

Stoprocentně naplnila slova Barbory Strýcové, která se s ruskou jedničkou potkává na turnajích už od dětských let. „Je profesionálka ve všem, co dělá, jede si to svoje, je v tom úspěšná. Obdivuju ji, jak to má celé zařízené a jak zvládá, že je tak šíleně známá osoba,“ ocenila česká singlová čtyřka, která Šarapovovou porazila ve finále juniorky Australian Open v roce 2002.

Organizátoři pražského klání s tenisovou ikonou problémy nemají. Šarapová si žádné velké speciální požadavky nevynucovala, většinu věci si ruský tým řeší interně. V libeňské aréně by se každopádně měly prodávat speciální bonbóny Sugarpova, které dolarová královna propaguje.

Není žádným tajemstvím, že ostatní ruské tenistky Šarapovou mezi sebe nikdy moc nepustily, situace se prý zlepšila až letos. Také kvůli účasti na olympiádě v Riu se Šarapovová rozhodla vrátit do fedcupového týmu, nastoupila už v prvním kole proti Polsku, kde k výhře pomohla dvěma body. Poprvé v kariéře odehraje v jednom roce dvě partie a zažije premiéru ve finále.

Jak dopadne světová čtyřka v souboji s nažhavenými domácími ranařkami?

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Tenisový svátek se blíží. Jak se české tenistky chystají na Rusky?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud