13. listopadu 2015 • 12:15

Překvapení! Místo Šafářové začne finále Fed Cupu Plíšková

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodních dvouhrách finále Fed Cupu proti Rusku se nepředstaví týmová dvojka Lucie Šafářová. Po boku české jedničky Petry Kvitové si zítra zahraje Karolína Plíšková. Oznámil to před dnešním losem kapitán Petr Pála na týmovém Facebooku. Ten rozhodl o tom, že program prvního dne začne od 14 hodin Kvitová začne duelem proti Pavljučenkovové, po nich v 02 areně nastoupí Plíšková se Šarapovovou.



Zatímco loni před finále s Německem bylo jasné, že budou hrát dvouhry Kvitová s Šafářovou , tentokrát je situace jiná. Za světovou šestkou Kvitovou a devítkou Šafářovou je v týmu jedenáctka Plíšková , která odehrála životní rok. Proto Pála zvažoval, jak rozložit síly, aby Češky mohly slavit čtvrtý titul za pět let.

Kvitová se tak v sobotu utká s Anastásií Pavljučenkovovou (28. na žebříčku) a jedenáctka Plíšková poprvé s hvězdnou Marií Šarapovovou (4.).  "V sobotu nastoupí Petra Kvitová společně s Karolínou Plíškovou. Potom uvidíme, jak to bude vypadat v neděli," komentoval Pála své rozhodnutí.

Kvitová o hekání Šarapovové: Tak nepříjemné mi to nepřijde
Video se připravuje ...

Světová jedenáctka Plíšková letos odehrála životní rok. Šafářová rovněž, ale po grandslamovém US Open byla nemocná a hrála jen Turnaj mistryň. Tento týden trénovala se zatejpovaným zápěstím levé ruky, v které drží raketu, Plíšková si zase stěžovala na bolest ramene.

Na ruské straně je v týmu podle očekávání na pozici dvojky Pavljučenkovová, která na závěr sezony vyhrála turnaj v Linci a dostane přednost před Jekatěrinou Makarovovou (23.). Ta kvůli zranění nehrála zápas od US Open.

PROGRAM FINÁLE FED CUPU

Sobota (14:00): Kvitová (6. v pořadí dvouhry WTA) - Pavljučenkovová (28.), Karolína Plíšková (11.) - Šarapovová (4.)

Neděle (12:00): Kvitová - Šarapovová, Karolína Plíšková - Pavljučenkovová; Strýcová, Šafářová - Makarovová, Vesninová

České tenistky při losování finále Fed Cupu, které moderoval Libor Bouček
České tenistky při losování finále Fed Cupu, které moderoval Libor Bouček

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud