13. listopadu 2015 • 16:17

Ocenění fanoušků pro Šafářovou. Získala ocenění Srdce Fed Cupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová jako druhá česká tenistka získala ocenění Srdce Fed Cupu. Cenu určenou pro hráčku s největším týmovým duchem světové devítce přisoudili fanoušci v hlasování na internetu před víkendovým finále proti Rusku v Praze. Před čtyřmi lety dostala ocenění Petra Kvitová, shodou okolností rovněž před finále s Ruskem, které české tenistky v Moskvě vyhrály.



"Je to skvělá zpráva," reagovala Šafářová na informaci, že hlasování vyhrála. Fanoušci vybírali mezi brněnskou rodačkou, Kvitovou a Ruskami Anastasií Pavljučenkovovou a Jelenou Vesninovou.

"Jsem potěšena a těší to o to víc, že šlo o hlasování fanoušků, kterým bych chtěla poděkovat. Ve Fed Cupu se vždycky musí hrát srdcem a týmovou soutěž vždy hraju ráda. Cena pro mě moc znamená."

Odměna 10 tisíc dolarů (přes 250 tisíc korun), kterou Šafářová s cenou získala, půjde na konto Nadace Pohyb bez pomoci.

Osmadvacetiletá Šafářová debutovala ve Fed Cupu již v 17 letech. V uplynulých sezonách je spolu s Kvitovou hlavní strůjkyní úspěšného tažení českého týmu, který v letech 2011, 2012 a 2014 soutěž vyhrál a nyní může zvítězit znovu.

V sobotních dvouhrách Šafářová nenastoupí, před víkendovými zápasy se necítila stoprocentně připravená. Celý týden trénovala s ovázaným zápěstím na levé ruce, ve které drží raketu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud