Jan Jaroch
14. listopadu 2015 • 04:40

Pozor, Rusky nejsou jen hvězdná Maria! Soupeřka Kvitové má TOP formu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE FED CUPU ONLINE 14.00 | České tenistky dnes zaútočí na čtvrtý fedcupový titul za pět let. Domácímu výběru vyšlo přání, aby celé finále s Ruskem otevírala Petra Kvitová. Její první bod je stěžejní pro vítězné plány i následnou pohodu Karolíny Plíškové, která vyzve hvězdnou Marii Šarapovovou. Ale ne tak rychle...



I když na sebe v týmu soupeřek strhává veškerou pozornost Šarapovová , ruská dvojka Anastasia Pavljučenkovová (28. na žebříčku WTA) představuje ohromné nebezpečí. Závěr sezony jí vyšel nejlépe ze všech účastnic finále.

Vyhrála turnaj v Linci, do finále se prodrala v Moskvě. Z posledních 14 utkání ztratila někdejší světová juniorská jednička jen dvě. „Hraje rychle z lajny, chodí to toho, má i dobrý kraťas. Bude to těžké,“ měla se na pozoru Kvitová , která Pavljučenkovovou již šestkrát porazila, ale také třikrát odcházela ze vzájemných zápasů poražená.

Rodačka ze Samary navíc Fed Cup miluje, zdolala v něm veličiny jako Saru Erraniovou, Sabine Lisickou i velkou kamarádku Šafářovou . „Fed Cup je jiný, je v něm víc nervů a jiná atmosféra. Budu hrát na dvě stě procent,“ slibovala a těšila se na bouřlivé prostředí. „Mám ráda, když je publikum hlasité, dodává mi to energii,“ vzkazovala.

Kvitová o hekání Šarapovové: Tak nepříjemné mi to nepřijde
Video se připravuje ...

Přijďte včas, bude show! A hymnu zazpívá Ruppert

Právě na diváky spoléhá český tým víc než obvykle. „Přál bych si, aby bylo publikum co nejbouřlivější. Může to být náš důležitý faktor k úspěchu,“ vyzýval kapitán Pála, jenž věří i tradičně rychlému povrchu, na němž české tenistky umí. Genius loci má pro domácí tenis i O2 Arena, Češky zde vyhrály oba fedcupové duely, v Davis Cupu jsou tam muži také stoprocentní (4:0).

Na vyprodané tribuny dnes přijde zhruba 13 tisíc diváků včetně prezidenta Miloše Zemana a ministrů vlády. Pořadatelé prosí diváky, aby byli na místě již ve 13.40. Duel zahájí světelná show z dílny sponzorské firmy Robe Lighting. Pak již přijdou do světel hlavní hrdinky. Jim i fanouškům zazpívá hymnu Matěj Ruppert.

Zápas Petry Kvitové s Anastasií Pavljučenkovovou (14 hodin) sledujte ONLINE zde »

Zápas Karolíny Plíškové s Marií Šarapovovou (15.30) sledujte ONLINE zde »

Velkou přílohu k finále Fed Cupu najdete v sobotním Sportu! Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Karolína Plíšková zahájí fedcupové finále proti Marii Šarapovové
Karolína Plíšková zahájí fedcupové finále proti Marii Šarapovové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud