Jonáš Bartoš
15. listopadu 2015 • 04:58

Diváci zkoušeli rozhodit Šarapovovou. Hekali a tleskali po servisu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fanoušci v pražské O2 areně chtěli Marii Šarapovové pobyt na kurtu co nejvíc znepříjemnit. Ruská hvězda v druhé sobotní dvouhře proti Karolíně Plíškové čelila mimořádnému tlaku domácího publika.



Diváci často tleskali po zkažených servisech, ozývala se i imitace pověstného hekání hostující jedničky. Moderátor Libor Bouček několikrát publikum upozorňoval, aby se zklidnilo. Šarapovová přesto utkání s přehledem zvládla a na konto diváků po zápase dokonce vtipkovala.

Nejsledovanější tvář víkendového finále Fed Cupu šla na kurt pod pořádným presem. Ruské tenistky prohrávaly po úvodním singlu 0:1, Maria Šarapovová jako velká favoritka potřebovala proti Karolíně Plíškové zařídit vyrovnání.
 
Hostující hvězda to na kurtu neměla jednoduché. Diváci často pískali před jejím druhým servisem, nepokrytě se radovali, když dala dvojchybu. Nejbohatší sportovkyni světa se její finálovou premiéru snažili co nejvíc znepříjemnit.

Fanoušci napodobovali hekání


V rozhodujících momentech utkání tlak na světovou čtyřku vrcholil. Jeden z diváků za stavu 3:2 ve druhém setu před druhým servisem Šarapovové vydal do ztichlé arény zvuk, který připomínal její hekání.

Šarapovová ale situaci zvládla s klidem a následným vítězným míčem potvrdila brejk na 4:2. Plíšková v další hře nezužitkovala vedení 40:0 a zápas se definitivně zlomil na ruskou stranu.

„Nemyslím si, že termín nepřátelský dav je to správné slovo,“ reagovala po utkání Šarapovová po na dotaz iSport.cz. „Dá se očekávat, že když hrajete finále v Praze, uvidíte na tribunách hodně českých fanoušků s vlajkami. Ale já se od toho snažím odprostit - viděla jsem v hledišti jen červenou a modrou, představovala jsem si, že jsou to ruské vlajky,“ usmívala se Šarapovová.

Hvězda se rozhodit nenechala

Ruská jednička utkání s Plíškovou zvládla skvěle, ve složité situaci zařídila pro hostující tým vyrovnání na 1:1.  „V těžkých zápasech je důležité nemyslet na to, co se děje okolo vás, ale soustředit se pouze na hráčku, která stojí na kurtu před vámi. V tom zápase šlo oběma týmům i hráčkám o hodně, když na takové věci moc myslíte, může vás to negativně ovlivnit. Důležité je soustředit se na ty hlavní věci,“ nabídla svůj recept na vypořádání se s tlakem finálového klání.

Šarapovová půjde v neděli na kurt proti české jedničce Petře Kvitové. Obě spolu hrály na konci října na Turnaji mistryň v Singapuru, kde zvítězila česká tenistka a postoupila do finále.

„Známe se velmi dobře, hrály jsme proti sobě hodněkrát. Bude to těžký zápas ve výborné atmosféře proti skvělé hráčce,“ těšila se Šarapovová. „V utkání s Maruškou už ten tlak na mě trochu poleví. Doufám, že to zvládnu,“ přála si Kvitová. Kdo urve důležitý druhý bod?

Ruská teniová jednička Maria Šarapovová vyrovnala stav finále Fed Cupu na 1:1.
Ruská teniová jednička Maria Šarapovová vyrovnala stav finále Fed Cupu na 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud