Jonáš Bartoš
15. listopadu 2015 • 19:55

Z náhradnice je hrdinka bez nervů! Plíšková završila rok snů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem v O2 areně tleskala svým parťačkám v roli náhradnice. Kdo by pomyslel, že právě Karolína Plíšková bude rozhodujícím prvkem strhující české jízdy za čtvrtým titulem ve Fed Cupu v pěti letech...? Třiadvacetiletá dračice se v narvané hale nezalekla největší výzvy kariéry – zvládla dva klíčové zápasy nedělního dramatu. Přitom nebýt bolavého zápěstí, oba duely by nejspíš odehrála zkušenější Lucie Šafářová.



Potetovaná ranařka je největším překvapením letošní sezony. V neděli šla na kurt v nejhorší možné situaci. Ruskám stačilo jediné vítězství k celkovému triumfu, situace byla kritická. Naštěstí pro české barvy patří Plíšková k tenistkám bez nervů. Nerozklepala se, šla do velké výzvy naplno. S odhodlaným, soustředěným pohledem. Bez známky nervozity.

Hnaná frenetickým publikem pak na kurtu splnila veškeré zadání. Musela porazit Pavljučenkovovou – uspěla ve dvou setech. Musela vyhrát debla po boku Barbory Strýcové (se kterou hrála ostrý zápas úplně poprvé) – rozhodující nelehkou výzvu zvládla ve třísetové bitvě.

V deblu sice ze začátku kupila chyby, hledala servis. Z herního tápání ji vytáhla zkušená Strýcová, vytrvalá bojovnice s výtečným deblovým uměním. Společnými silami premiéru zvládly a na konci křepčily se zbytkem týmu.

Fed Cup je týmová hra, která českým tenistkám opravdu jde. Ohromný podíl na čtvrtém vavřínu poslední pětiletky mají úplně všichni, realizačním týmem počínaje a hráčkami konče.

Plíškové však patří speciální potlesk. Vytáhlá tenistka prožívá úžasný rok. Podívala se do elitní desítky, ze všech hráček na okruhu nastřílela v sezoně nejvíc es. Nový rok začne se statusem hráčky TOP 10, chystá se podepsat nový kontrakt s výrobcem oblečení. Sezonu zakončuje jako hrdinka Fed Cupu. Co víc si přát?

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková se radí před další výměnou
Barbora Strýcová a Karolína Plíšková se radí před další výměnou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud