Jonáš Bartoš
16. listopadu 2015 • 12:56

Poprask na Hradě! Šampionky tam vyrazily s trofejí po noci plné oslav

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý titul ve Fed Cupu v posledních pěti letech, to je samozřejmě důvod k velkým oslavám. České tenistky se po vítězném finálovém dramatu s Ruskem vrhly do pražské noci, bujaré radovánky po velkém triumfu nikdy neomrzí. Oslavy trvaly pochopitelně až do rána, ale po pár hodinách spánku už byl celý tým opět na nohou. Šťastné vítězky pózovaly s pohárem na Pražském hradě, kde vyvolaly slušný povyk.



V minulých letech probíhalo focení na Novotného lávce, české tenistky měly v zádech řeku Vltavu a panorama Pražského hradu. Po víkendovém triumfu nad ruským výběrem udělal fedcupový tým změnu. V pondělí dopoledne se Kvitová a spol. sešly na Hradčanském náměstí, pár desítek metrů od hradního nádvoří.

Poprvé v životě se svezly Rolls Roycem, luxusní limuzíny zaparkovaly s tenistkami nedaleko místa focení. „Mně bolí nohy,“ naoko si stěžovala Petra Kvitová, když stejně jako zbytek týmu plnila pokyny fotografa, aby vznikly další vítězné snímky výjimečného českého kolektivu.

Dámy a jejich pánský realizační tým za sebou měly dlouhou noc. „Oslavy probíhaly výborně, bylo to super, fakt krásný. Myslím, že jsme si je jako celý tým užili, hlavně holky. Jsem rád, že jsme se všichni v pohodě a včas sešli na snídani. Dneska je úplně nádherně, i focení si užijeme. Fakt to bylo skvělé,“ hlásil spokojeně kapitán Petr Pála.

Po vítězném dramatu v O2 areně se pokračovalo na slavnostní banket do Obecního domu, poslední oficiální akci Fed Cupu. Tam se český tým potkal i s ruskou výpravou, později se pokračovalo do centra Prahy. Narozdíl od loňska, kdy s českým týmem vyrazily i poražené Němky, Rusky už do centra nepokračovaly. "Slyšel jsem, že brzy ráno odlétaly," vysvětlil Pála. 

Češky si naplno vychutnávaly vítězné křepčení. „Byla to super noc, stejně jako ta loňská. Měly jsme slavnostní večeři, která trvala déle, než jsme čekaly, ale ani tak nás to neodradilo,“ libovala si týmová jednička Petra Kvitová.

Plíšková ve Fed Cupu odehrála nejdůležitější zápasy kariéry
Video se připravuje ...

Strýcová: Oslavy byly bujaré, hodně jsme tancovali
Video se připravuje ...

Tihle vyhráli Fed Cup! Český fedcupový tým při focení s vítězným pohárem
Tihle vyhráli Fed Cup! Český fedcupový tým při focení s vítězným pohárem

Fotky u sochy prvního československého prezidenta

Rozhodující bod v závěrečné čtyřhře obstarala vedle Karolíny Plíškové Barbora Strýcová, v utkání podala úžasný výkon. Plzeňská rodačka se už na tiskové konferenci po zápase pasovala do role týmové mluvčí, všude jí bylo plno. Nešetřila se ani během nočních oslav.

„Naspala jsem asi čtyři hodiny,“ přiznala jedna z českých šampionek. „Oslavy byly bujaré, ještě nemůžu ani mluvit. Bylo to asi nejsilnější a nejemotivnější, protože jsme dokázaly ohromnou věc. Moc si to ani neuvědomuju, ale to přijde. Teď jsme všechny unavené, ale stres začíná opadat, začíná nám dovolená a uvědomíme si to postupem času,“ dodala Strýcová.

Tenistky na Hradě pózovaly zhruba půl hodiny, vznikly nádherné snímky. Nejvíc času tým strávil u sochy prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, za nimi se rozprostíral nádherný výhled na prosluněnou Prahu. Všechny hrdinky víkendové řežby s Ruskem se podepisovaly fanouškům, na mobily si pořizovaly i vlastní selfie. Rozesmátá Kvitová v jednu chvíli schovala obličej do stříbrné mísy, trofeje pro fedcupové vítězky.

Jde o další velký úspěch výjimečné generace hráček, které nyní vládnou světovému tenisu. „Osobně si toho moc cením, ale asi až skončím kariéru, tak si víc uvědomím, co se teď děje a probíhá, že jsme v historii a je to úžasný. Doufám, že nejen my, ale celý český národ si to užívá s námi,“ pochvalovala si Kvitová.

Co bude s týmem dál? „Motivace do další práce je obrovská. Tým se může měnit, pokaždé z různých důvodů nemusí hrát všechny. Do týmu se zabudovávají mladé holky, cílem je, aby se snažily co nejvíc uspět, měly k tomu vztah a chtěly Fed Cup hrát,“ přál si Pála.

Všechny teď po skončení sezony čeká dovolená, poté se pustí do další práce. „Poletím na týden do Dubaje si odpočinout, hlavně tělo, aby se v teple odrelaxovalo. Bolístky by se mohly zacelit,“ těšila se Kvitová.

Kvitová slavila čtvrtý Fed Cup: Vždycky je to speciální
Video se připravuje ...

Zraněná Šafářová fandila na lavičce: Holky hrály úžasně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud