24. ledna 2016 • 11:19

Úleva pro Češky. Světová dvojka Halepová ve Fed Cupu nenastoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová dvojka Simona Halepová nebude hrát za Rumunsko v utkání prvního kola tenisového Fed Cupu 6. a 7. února v Kluži proti českým obhájkyním titulu. Předloňská finalistka Roland Garros dnes na facebooku oznámila, že jde na operaci nosu, která ji má zbavit opakujících se infekcí.



Halepovou před sezonou trápila bolavá achillovka a na Australian Open vypadla nečekaně už v druhém kole se 133. hráčkou žebříčku Čang Šuaj z Číny. Dnes uvedla, že ji v posledních šesti týdnech sužovaly infekce v břiše, nosu a uchu. "Nemohla jsme pořádně trénovat, byla jsem v podstatě pořád na antibiotikách," uvedla Halepová.

Po startu na Australian Open v Melbourne se její stav ještě zhoršil. "Na doporučení lékařů se v týdnu podrobím operaci nosu. Bylo mi řečeno, že to je nejlepší řešení a je velmi pravděpodobné, že bude úspěšné," napsala čtyřiadvacetiletá rodačka z Konstanty.

Vítězka jedenácti turnajů WTA se kromě Fed Cupu nepředstaví v únoru ani na velkých turnajích v Dubaji a Dauhá. "Doufám, že se zotavím natolik, abych mohla (v březnu) obhajovat svůj titul v Indian Wells, ale nebudu spěchat a vrátím se, až budu úplně zdravá," uvedla Halepová, jež plánuje, že do Kluže pojede své reprezentační kolegyně alespoň podpořit.

Rumunský tým by při absenci největší hvězdy měl spoléhat na trio Irina-Camelia Beguová (31. v žebříčku WTA), Monica Niculescuová (40.) a Alexandra Dulgheruová (61.).

Český kapitán Petr Pála oznámí nominaci v úterý. V týmu by neměla chybět světová šestka Petra Kvitová, jež po nečekaném vyřazení v 2. kole v Melbourne uvedla, že s utkáním v Kluži počítá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud