6. února 2016 • 16:23

Plíšková unavila Halepovou. Chválila jí i rumunská legenda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fyzicky jeden z nejnáročnějších zápasů kariéry zvládla tenistka Karolína Plíšková. V Kluži dnes bojovala přes dvě a půl hodiny a výhrou 6:7, 6:4 a 6:2 nad světovou trojkou Simonou Halepovou získala tenistkám v Kluži v 1. kole Fed Cupu vedení 1:0.



"Bolí mě celé tělo. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, co jsem odehrála," řekla Plíšková , už osvěžená sprchou. Věřila ale, že na nedělní zápasy bude připravena. "Nemám problémy, že bych byla rozsekaná. Dám se dohromady," ujistila.

Výhra nad Halepovou je pro třiadvacetiletou Plíškovou cenná z mnoha pohledů. Po třech prohrách Rumunku poprvé porazila a stejně tak premiérově zdolala hráčku, jež je na třetím místě žebříčku WTA. "Je to cenný skalp, i když to není turnaj, ale nemyslím, že by úroveň tady byla jiná. Je to vyhecovanější. Obě jsme hrály výborně," řekla Plíšková.

Loni ve finále proti Ruskám vybojovala Plíšková dva rozhodující body, ale výhra nad Halepovou a v Rumunsku na pomalém povrchu je cennější. "Bylo to daleko těžší než singl v Praze s Pavljučenkovovou," porovnávala Plíšková. "Halepová šla do zápasu jako favorit, venku před takovým publikem jsem ještě nehrála. Kdybych prohrála, byla bych hodně nešťastná, ale myslím, že ten zápas byl dobrý z obou stran."

Bojovnice. Česká tenistka Karolína Plíšková se rvala s rumunskou protivnicí Simonou Halepovou o první bod v zápase Fed Cupu. Nakonec slavila Plíšková výhru 2:1 na sety.
Bojovnice. Česká tenistka Karolína Plíšková se rvala s rumunskou protivnicí Simonou Halepovou o první bod v zápase Fed Cupu. Nakonec slavila Plíšková výhru 2:1 na sety.

Pochvalu si vysloužila nejen za svoji tradičně agresivní hru, ale i za trpělivost. Dokázala s Halepovou držet krok od základní čáry. "Byl to asi nejcennější zápas, co jsem odehrála proti těmto hráčkám. Ona nedá nic zadarmo. Es a přímých bodů ze servisu nebylo tolik, všechno se muselo vydřít," řekla Plíšková.

Překvapivě postupem času měla více sil než Halepová. K tomu přispíval i fakt, že se na kurtu hůře pohybovalo. "Jak se to zasekává, tak to je náročné. A fyzička je spojená s psychikou a ona pak dělala víc chyb a šla dolů," řekla Plíšková, kterou za její výkon pro rumunská média pochválil i Ilie Nastase. "Je to fakt pocta," řekla.

Ve třetím setu měla Plíšková co dělat, aby vydržela fyzicky. Proto si nezvykle vyžádala o přestávkách k pití colu. "Normálně to nedělám, ale cítila jsem, že potřebuju cukr a nechtěla mít komplikace, abych měla křeče. Proto jsem se udržovala napružená. Vím, že cola není ideální, ale tohle byl jeden z mých nejtěžších zápasů."

Vyprodaná hala hnala za výhrou Halepovou. "Ona je tady bohyně, čekala jsem to. Byla jsem připravená na velký peklo, takže mě to nepřekvapilo," řekla Plíšková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud