Pavel Novotný
13. listopadu 2016 • 04:58

Férové publikum? Čtyři dvojchyby Plíškové v gamu a Francouzi šíleli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě a půl či tři hodiny. Maximálně. Tak dlouho měl v případě vyrovnaného boje trvat první souboj fedcupového finále mezi domácí Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a českou jedničkou Karolínou Plíškovou. Neskutečný mač skončil vítězstvím světové šestky až po 3 hodinách a 48 minutách po setech 6:3, 4:6 a 16:14! Kromě nevídané bitvy však na sebe upozornili svým nesportovním chováním i domácí fanoušci.



Že tohle finále bude ve všech směrech vyhecované, to bylo jasné dávno dopředu. Zatímco české tenistky hrají o titul potřetí během posledních čtyř let, pro domácí tenistky se jednalo o mimořádnou událost.

"Věříme, že domácí fanoušci budou féroví, nic jsme jim neudělali, očekáváme, že vše bude v klidu," říkaly české tenistky před úvodním zápasem.

A ve štrasburské hale Rhénus Sport se vytvořila opravdu parádní atmosféra. Domácí příznivci s parukami v národních barvách, pomalovanými tvářemi a vlajkami vytvořili pro domácí Kristinu Mladenovicovou fantastickou atmosféru.

Karolína Plíšková se povzbuzuje za podpory Petra PályFoto Reuters

Karolína Plíšková však domácím fandům zkazila náladu už v úvodním gamu, když své soupeřce vzala hned její první podání. To zopakovala v prvním setu ještě dvakrát, sama přišla o servis jednou a první set dovedla do vítězství 6:3.

Do varu se dostávající Mladenovicová však působila české jedničce čím dál tím větší problémy. To vycítili i fanoušci, kteří začali každou dvojchybu české tenistky oceňovat bouřlivým aplausem.

Vše vyvrcholilo za stavu 3:3 ve druhém setu, kdy Karolína Plíšková nasekala v jediném gamu čtyři dvojchyby ze svých celkových devíti a poslala soupeřku do vedení. Nadšení francouzských příznivců v té chvíli neznalo mezí.

I když čtyřiadvacetiletá Češka brejk soupeřce hned vrátila, sadu po dalším prohraném podání stejně ztratila.

Karolína Plíšková nervydrásající souboj zvládlaFoto ČTK

Rozjetí domácí fanoušci dál táhli svou favoritku za nečekaným bodem. Po obrovském dramatu ve třetím setu, který trval neuvěřitelné dvě hodiny a 24 minut, však slavila první bod po vítězství 16:14 česká tenistka.

"Byl to můj nejdelší zápas, co jsem hrála, ještě ve Fed Cupu ve finále. Naštěstí s dobrým koncem. Nemyslím, že jsem hrála dneska nejlepší tenis, ale výhra je důležitá. Ona výborně servírovala, ve třetím setu se dostala do životní formy. Čekala jsem na svoji šanci, naštěstí jsem ji dostala. A využila," říkala po dramatu Karolína Plíšková.

Finalistka z US Open se s podobnými reakcemi publika musela vypořádat právě ve Flashing Meadows během vítězného semifinálového klání se Serenou Williamsovou , kde domácí fanoušci také ocenili každou dvojchybu Češky aplausem. VÍCE ZDE >>>

"I naši fanoušci ale byli hodně slyšet. V jednu chvíli mi připadalo, že všichni křičí: Kája! Kája! Snad i Francouzi. Už jsem asi měla halucinace."" ocenila české příznivce s humorem světová šestka.

Dramatický boj o titul bude pokračovat v neděli za vyrovnaného stavu 1:1, ve druhém sobotním duelu totiž Petra Kvitová nestačila na domácí Caroline Garciaovou a podlehla po setech 6:7, 3:6. O bouřlivou kulisu tak bude postaráno i dnes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud