14. listopadu 2016 • 14:11

Fed Cup je doma! Tenistky letěly speciálem, čekala na ně kachna

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fedcupový tým si užívá pátý triumf ve Fed Cupu za posledních šest let. Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a Petra Kvitová s kapitánem Petrem Pálou se z vítězné bitvy ve Francii vrátily nakonec leteckým speciálem a v Praze se jim dostalo královského uvítání, jen čtvrtá členka týmu Lucie Hradecká zůstala ve Francii, kde ji čeká ještě jeden menší turnaj. Ministerstvo školství pro tenistky nechalo nachystat kachnu se zelím, hráčky převzaly kytky a dárky, kapitán Petr Pála od šéfa České sportovní Miroslava Černoška dostal luxusní hodinky.



„Jste nejen skvělé tenistky, ale také bojovnice. Jsme na vás pyšní!“ děkovala českým tenistkám ministryně školství Kateřina Valachová ústy své náměstkyně pro sport. Ta také zařídila jako poděkování na oběd kachnu s knedlíkem a se zelím.

„Strašně dojemný zážitek, asi na úrovni toho prvního. Obrovská poklona, všechny tři zápasy venku, ze stavu 1:2, velká poklona,“ uvedl i šéf tenisového svazu Ivo Kaderka.

„Francouzi celou dobu chtěli čtyřhru, tak ji nakonec dostali,“ usmíval se kapitán Petr Pála. „Věřím, že opory týmu tu stále sedí. Ale doufám, že jim další holky budou dýchat na záda, aby tady stále byla konkurence," dodal.

„Tým je obrovsky široký, díky tomu jsme mohli Fed Cup vyhrát tolikrát. Je potřeba i štěstí, ale věřím, že v tom týmu je síla nějakou trofej ještě vyhrát,“ má jasno Pála.

„Oslavy byly skvělý, z haly jsme odcházely po devátý hodině, než jsme se dostaly někam do baru, tak jsme byly hodně unavené, ale celkem jsme se rozjely,“ přiblížila Barbora Strýcová oslavy přímo ve Francii.

Ty se protáhly do rána, tenistky prý spaly asi tři hodiny. I proto jim udělalo radost, že místo náročného přesunu auty mohly ze Štrasburku letět letadlem, což byl dárek od partnera fedcupového týmu. "Nevím, jak bychom teď vypadaly," smála se Strýcová.

„Budoucnost týmu je dobrá. Jak plánuju Fed Cup, jestli budu hrát, to záleží na trenérovi, i na tom, jak začne sezona. Když mě nominuje, tak budu hrát,“ slíbila Strýcová směrem k fedcupové budoucnosti.

„Samozřejmě singlová část kariéry je asi teď důležitější, ale pokud to bude pasovat do programu a budu nominovaná kapitánem, tak ráda přijedu,“ uvedla i Petra Kvitová .

Vše o finále Fed Cupu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud