23. dubna 2017 • 15:58

Euforie v Bělorusku. Tenistky zdolaly Švýcarsko a jsou ve finále Fed Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Běloruska i bez bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové postoupily poprvé v historii do finále Fed Cupu. V semifinále doma v Minsku porazily 3:2 Švýcarsko, rozhodující třetí bod dnes získala osmnáctiletá Aryna Sabalenková.



V listopadovém finále se Bělorusky utkají s vítězkami druhého semifinále USA - Česko, kde je po prvním dnu stav 1:1. V případě účasti amerických hráček se finále bude hrát v Bělorusku, pokud postoupí obhájkyně titulu Češky, budou rozhodující víkend hostit ony.

Nerozhodný stav 1:1 po prvním dnu byl i v Minsku, dnes už ale Bělorusky dominovaly. Nejprve 96. hráčka světa Aliaksandra Sasnovičová v zápase týmových jedniček porazila 6:2, 7:6 Timeu Bacsinszkou a poté 125. tenistka žebříčku Sabalenková zdolala 6:3, 2:6, 6:4 Viktoriji Golubicovou. Švýcarský pár pak kosmeticky upravil skóre v nic neřešící čtyřhře.

Švýcarky tak vypadly v semifinále druhý rok po sobě, loni doma v Lucernu nestačily na český výběr.

Pro Bělorusky byla maximem už účast v semifinále Fed Cupu a na podzim budou moci zaútočit na nečekaný celkový triumf. Teoreticky už budou moci využít služeb dvojnásobné grandslamové šampionky Azarenkové, jež se po prosincovém porodu syna hodlá v létě vrátit na okruh WTA.

Bělorusko - Švýcarsko 3:2
Sasnovičová - Bacsinszká 6:2, 7:6 (7:2),
Sabalenková - Golubicová 6:3, 2:6, 6:4,
Govorcovová, Lapková - Bencicová, Hingisová 0:6, 1:6. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud