24. září 2017 • 17:18

České tenistky přivítají v 1. kole Fed Cupu Švýcarsko v O2 areně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky se v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu představí v Praze. Duel se Švýcarskem se 10. a 11. února odehraje v O2 areně. "Švýcarsko s Martinou Hingisovou je atraktivní soupeř. Máme dohody s nejlepšími českými hráčkami, že by se měly na zápasu podílet," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje české fedcupové zápasy.



Černošek doufá, že se kapacita haly naplní, přestože je termín v době, kdy se v metropoli půlí jarní prázdniny. "Což nás divácky trošku varuje, ale věříme, že Plíšková, Kvitová a další hráčky budou natolik zajímavé, že lidé přijdou," řekl.

Ve hře byla tradičně i Ostrava, ale ve stejnou dobu bude v okolí haly ve Vítkovicích v provozu olympijský park u příležitosti zimních her v Pchjongčchangu. "Máme Ostravu velice oblíbenou, ale věci, které nás ve spojení s olympijským parkem omezují a limitují v oblasti reklamy, nám v podstatě neumožňují hrát," uvedl Černošek.

Češky jsou desetinásobnými šampionkami Fed Cupu. Stříbrnou mísu zvedly v letech 1975, 1983, 1984, 1985, 1988 a soutěži kralovaly i v poslední době. Díky Petře Kvitové či Karolíně Plíškové zvítězily v letech 2011, 2012, 2014 2015 a loni.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud