12. února 2018 • 15:35

Fed Cup jako český teambuilding. Spory jsou minulostí, chválil Pála

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mlčení a nepříjemná atmosféra. Tak mohl vypadat katastrofický scénář uplynulého fedcupového týdne. Podzimní roztržka mezi Barborou Strýcovo a Karolínou Plíškovou kvůli „ukradenému“ trenérovi Tomáši Krupovi je však minulostí. Český Dream Team vystupoval jako soudržný celek, neobjevil se jediný náznak nepohody. Naopak došlo k utužení vztahů a vyříkání si starých křivd.



„Velmi mě to potěšilo, také jsem celý tým pochválil za přístup. Vlastně tenhle týden strašně pomohl i jim samotným. Vidím, že už je všechno za nimi. Všechny holky výborně spolupracovaly a stejně tak všichni z celého realizačního týmu,“ chválil kapitán Petr Pála, jenž si byl vědom určitého rizika.

Proto již před Vánoci inicioval schůzku Strýcové s Plíškovou mezi třemi páry očí. Na ní si tenistky sice ještě ruku nepodaly, podle informací Sportu však došlo k definitivnímu smíru právě při fedcupovém týdnu. Strýcová si vzala bývalou kamarádku Plíškovou stranou, ještě jednou si s ní promluvila a vše vysvětlila.

Ku prospěchu věci se nakonec ukázala i přítomnost osobních trenérů Jiřího Vaňka s Davidem Vydrou (oba Kvitová), Tomáše Krupy (Plíšková) a Davida Kotyzy (Strýcová). Hráčky se potkávaly se svými bývalými kouči, vzduch se pročistil i na téhle frontě.

Proto už za dva měsíce může úplně stejná sestava jako proti Švýcarkám – tedy Plíšková, Kvitová, Strýcová a Šafářová  - vyrazit na semifinále do Německa. Pokud nenastanou neočekávané okolnosti, počítá celý kvartet s tím, že bude opět k dispozici.

Kvitová po postupu: Návrat do fedcupového týmu dopadl nad očekávání
Video se připravuje ...

Pála: Je super zvítězit takhle lehce, když vám chybí hráčka jako Karolína Plíšková
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud