21. dubna 2018 • 15:09

Německo - Česko 0:2. Plíšková i Kvitová zářily, tenistky krok od finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky vedou v semifinále Fed Cupu po úvodních dvouhrách 2:0 a k postupu do finále jim chybí poslední bod. Druhý bod přidala Karolína Plíšková, která i za pomoci patnácti es porazila na antuce v hale ve Stuttgartu v souboji bývalých světových jedniček Angelique Kerberovou 7:5 a 6:3. V první dvouhře úřadovala Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka deklasovala domácí jedničku Julii Görgesovou 6:3 a 6:2 za hodinu hry.



Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová nejdříve deklasovala domácí jedničku Julii Görgesovou 6:3 a 6:2 za hodinu hry. Plíšková měla více práce, ale Angelique Kerberovou v souboji bývalých světových jedniček zdolala 7:5 a 6:3.

Vítězný bod může v neděli od 11:00 přidat v utkání jedniček Plíšková proti Görgesové, případně poté Kvitová proti Kerberové. Na závěr by se hrála čtyřhra. Vedení 2:0 na zápasy české tenistky ještě nikdy neztratily.

Úvod nenasvědčoval tomu, že by Kvitová zápas zvládla tak hladce. Při podání Görgesové se nemohla trefit do returnu, ztratila servis a prohrávala 1:3. Od té doby se ale obraz hry změnil, česká tenistka začala hrát agresivněji a soupeřku přehrála.

"S novými míči jsem se cítila lépe na returnu, popošla si na druhý do kurtu a dostala jsem ji pod tlak. Hrála jsem víc konzistentně a od toho se to odvíjelo," řekla na kurtu Kvitová po 29. výhře ve Fed Cupu. "To je skvělé číslo. Mám ráda týmové soutěže a je ctí reprezentovat, protože nehraju jenom za sebe, ale za celou zem."

V prvním setu získala Kvitová pět her v řadě a pod kontrolou měla i vývoj druhé sady. České tenistce v ní pomohla Němka ve třetí hře třemi dvojchybami. Zápas pak pětinásobná fedcupová šampionka ukončila patnáctým vítězným míčem.

Kvitová vyhrála i desátý zápas, kterým víkendové utkání v soutěži družstev začínala. "To je super, to jsem nevěděla," řekla České televizi. "Od prvního utkání ve Fed Cupu jsem měla sobotu vždy lepší než neděli," dodala.

Královna es Plíšková

Královna es, jak si Plíšková říká, se mohla spolehnout na servis. Nasázela patnáct es a nečelila ani jednomu brejkbolu. První set rozhodla v desáté hře při druhém setbolu, při kterém donutila Kerberovou chybovat. Ve druhém setu světová šestka Plíšková získala brejk v šestém gamu a poté využila třetí mečbol.

I Plíšková si připsala malé jubileum. Ve Fed Cupu vyhrála desátou dvouhru v kariéře a vylepšila si bilanci na 10:3. K tomu má na kontě čtyři vítězství v deblu.

Německo - Česko 0:2 po druhé dvouhře

Program semifinále Fed Cupu: Německo - ČR (Stuttgart, antuka - hala):

Sobota (12:00):
Görgesová (11. v žebříčku dvouhry WTA) - Kvitová (10.),
Kerberová (12.) - Karolína Plíšková (6.).

Neděle (11:00):
Görgesová - Karolína Plíšková,
Kerberová - Kvitová,
Mariaová, Grönefeldová - Strýcová, Siniaková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud