9. února 2019 • 16:21

Fed Cup: Česko – Rumunsko 1:1. Siniaková dostala od Halepové kanára

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

První den se žádné překvapení nekonalo, české tenistky hrají ve Fed Cupu s Rumunkami 1:1. Karolína Plíšková nejdříve v klidu smázla Mihaelu Buzarnescuovou 6:1 a 6:4, Kateřina Siniaková pak ale nestačila na Simonu Halepovou, se světovou trojkou padla 4:6 a 0:6.



Plíšková vyhrála i třetí vzájemný duel s 29. hráčkou světového žebříčku Buzarnescuovou. V první sadě třicetileté Rumunce povolila jedinou hru a vyhrála ji za 34 minut. Z toho devět minut trval první game, ve kterém se Plíšková potýkala s nervozitou a kvůli vlastním chybám čelila dvěma brejkbolům.

"Ty nervy ve Fed Cupu jsou trošičku jiné než na normálních turnajích. Poslední kolo jsem nehrála, takže trošičku nervózní jsem na začátku byla. První game byl důležitý, že jsem se trošičku uklidnila. Pak už to bylo v pohodě," řekla České televizi Plíšková, která chyběla v listopadovém finále proti USA.

Ve druhém setu se Buzarnescuová zlepšila a obě hráčky si držely servis do stavu 4:4. Pak světová pětka Plíšková zaútočila, získala brejk a následně zápas bez problémů dopodávala. Mečbol proměnila vítězným forhendem. "Myslím si, že jsem byla lepší, ale nějak jsem nedokázala ty gamy v druhém setu vyhrávat. Jsem ráda, že to dopadlo takhle," doplnila česká tenistka.

Plíšková pokračuje v úspěšném fedcupovém tažení proti rumunským soupeřkám. Před třemi lety v Kluži vyhrála rovněž v prvním kole obě dvouhry a společně s Barborou Strýcovou i čtyřhru. Češky pak dokráčely k jednomu ze svých šesti triumfů za posledních osm let, naposledy vyhrály soutěž loni.

Siniaková nepřekvapila, skončila s kanárem

Siniaková v předchozích dvou zápasech dostala rumunskou hvězdu Halepovou do tří setů a jednou ji porazila, ale dnes nepřekvapila. Nezachytila úvod duelu a po dvou ztracených podáních prohrávala 2:5. Pak vzala nedávné světové jedničce servis a snížila na 4:5, ale Halepová na druhý pokus set dopodávala, i když Siniaková vedla na returnu 30:0.

Ve druhém setu už dvaadvacetiletá Češka neudržela krok, prohrála první tři poměrně vyrovnané hry a následně dostala nepopulárního "kanára". "Nemyslím si, že to bylo tak jednoznačné. Stále ty výměny byly, takže jsem hrozně naštvaná, že to bylo 0:6," poznamenala pro Českou televizi.

O výsledku zápasu se rozhodne v nedělních dvouhrách a případně ve čtyřhře.

Česko - Rumunsko 1:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud