10. února 2019 • 23:20

Rumunky se ve Fed Cupu utkají s Francií, v USA rozhodne čtyřhra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přemožitelky českých tenisek Rumunky se v dubnovém semifinále Fed Cupu utkají s Francií a na trofej mohou pomýšlet i Bělorusky. Rekordmanky týmové soutěže Američanky svádějí o postup vyrovnanou bitvu s Austrálií a dramatický zápas v Asheville rozhodne až čtyřhra.



Rumunky v Ostravě zastavily obhájkyně trofeje a nejúspěšnější tým posledních let rovněž až po deblovém rozuzlení. Francouzky postoupily po výhře v Belgii. V Lutychu se o rozhodující třetí bod postarala Caroline Garciaová, která porazila domácí jedničku Elise Mertensovou 6:2, 6:3.

Mertensové patří ve světovém žebříčku 21. místo, jenže fedcupový zápas jí vůbec nevyšel. V sobotu podlehla rovněž ve dvou setech Alizé Cornetové, která je v pořadí WTA o 30 pozic níž.

Postoupily také Bělorusky, které v Německu vyhrály všechny čtyři zápasy. K sobotnímu vedení 2:0 přidala rozhodující třetí bod Aryna Sabalenková, jež porazila domácí náhradnici Lauru Siegemundovou dvakrát 6:1. Světová devítka soupeřce v každém setu sebrala dvakrát podání a za 80 minut proměnila druhý mečbol.

V USA udržela naděje Australanek Ashleigh Bartyová, jež zvládla obě dvouhry. Dnes třináctá hráčka žebříčku zdolala v souboji jedniček Madison Keysovou 6:4 a 6:1. Následně za domácí tým, který Fed Cup vyhrál už osmnáctkrát, vyrovnala na 2:2 Danielle Collinsová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud