8. února 2020 • 17:20

Španělky a Němky ve finále Fed Cupu! Kvalifikační duel zvládly i Švýcarky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Španělska a Německa si už po třetí dvouhře zajistily postup do finálového turnaje Fed Cupu, který se odehraje v dubnu v Budapešti. Kvalifikační duel zvládly také Švýcarky, které doma porazily Kanadu 3:1. Stejným poměrem uspěly i Belgičanky proti Kazachstánu a Slovenky doma v Bratislavě proti Velké Británii.



Hladké vítězství 4:0 oslavily v Brazílii německé tenistky, které ve dvouhrách nezaváhaly a uspěly i ve čtyřhře. Až závěrečná čtyřhra naopak rozhodla o výhrách Běloruska v Nizozemsku a Ruska v Rumunsku. O postup ještě budou hrát Američanky s Lotyškami, domácí favoritky vedou po úvodních dvouhrách v Everettu 2:0.

Osm vítězů kvalifikačního kola doplní ve finálovém turnaji domácí Maďarky, francouzské obhájkyně titulu, loňské finalistky Australanky a český tým, který obdržel divokou kartu. Hrát se bude na antuce v hale od 14. do 19. dubna, losování tříčlenných skupin je na programu v úterý.

Španělky zvítězily v Murcii nad Japonskem 3:1. Hostující tým spoléhal na dvojnásobnou grandslamovou šampionku Naomi Ósakaovou, jenže ta v páteční úvodní dvouhře prohrála se Sarou Sorribesovou 0:6, 3:6. O další dva body se pak postarala zkušená Carla Suárezová, proti které dnes místo Ósakaové nastoupila Kurumi Naraová, ale podlehla taktéž hladce ve dvou setech.

Švýcarskou cestu za postupem přibrzdila nečekaná porážka světové pětky Belindy Bencicové se sedmnáctiletou Leylah Annie Fernandezovou, která je v žebříčku až na konci druhé stovky. Rozhodující bod tak vybojovala až Jil Teichmannová. Kanadská vítězka US Open Bianca Andreescuová se na kurt nedostala, po zranění byla nahlášena jen do čtyřhry.

Slovensko poslala do finálového turnaje Anna Karolína Schmiedlová, která v druhé dnešní dvouhře navázala na svůj úspěch z pátku a proti Harriet Dartové získala domácím rozhodující třetí bod. Naději britského týmu předtím vykřesala Heather Watsonová, jež hladce porazila Rebeccu Šramkovou. Ta nahradila týmovou jedničku Viktórii Kužmovou, která byla po páteční třísetové výhře nad Dartovou zcela vyčerpaná.

Kvalifikace tenisového Fed Cupu:

Murcia: Španělsko - Japonsko 3:1
Suárezová - Naraová 6:1, 6:3, Arruabarrenaová, Bolsovová - Aojamaová, Šibaharaová 2:6, 3:6.

Biel: Švýcarsko - Kanada 3:1
Bencicová - Fernandezová 2:6, 6:7 (3:7), Teichmannová - Dabrowská 6:3, 6:4.

Florianópolis: Brazílie - Německo 0:3
Céová - Siegemundová 1:6, 2:6.

Kortrijk: Belgie - Kazachstán 3:1
Mertensová - Putincevová 6:1, 7:6 (7:1), Flipkensová - Dijasová 6:3, 6:4.

Haag: Nizozemsko - Bělorusko 2:2
Bertensová - Sabalenková 6:4, 6:4, Rusová - Sasnovičová 6:0, 5:7, 2:6.

Kluž: Rumunsko - Rusko 2:2
Bogdanová - Alexandrovová 5:7, 6:3, 5:7, Cristianová - Kuděrmětovová 7:5, 6:3.

Bratislava: Slovensko - Británie 2:1
Šramková - Watsonová 0:6, 5:7.

Everett: USA - Lotyšsko 2:0
Keninová - Sevastovová 6:2, 6:2, S. Williamsová - Ostapenková 7:6 (7:4), 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud