Pavel Novotný
25. května 2015 • 19:45

Federer po incidentu s divákem: Kde byla ochranka? Tohle se nesmí stát!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zachoval se jako skutečný profesionál, přesto nedělní incident v prvním kole French Open Rogera Federera pořádně naštval. Jen pár vteřin po skončení jeho vítězného zápasu s Kolumbijcem Fallou ho totiž přímo na dvorci bez většího povšimnutí ochranky odchytil jeden z mladých fanoušků, který si chtěl s tenisovou legendou pořídit společnou selfie. "Tohle se přece nemůže stávat, něco se s tím musí udělat," zuřil po události Švýcar.



Bylo to hodně kuriózní moment. Roger Federer si po klidném třísetovém postupu přes Fallu balil tašky a odcházel do šatny, když ho za ramena chytil mladý divák s žádostí o společnou fotku.

"Vždycky fanouškům rád vyhovím, ale tohle je neuvěřitelné. Kde byla ochranka? Jak to, že si každý může přijít na kurt, kdy ho napadne? Ten kluk se tu klidně procházel a každému to bylo fuk," nešetřil pořadatele Švýcar.  

Ochranka drzého mladíka odvedla z kurtu až po několika dlouhých vteřinách, během kterých se marně zkoušel se sedmnáctinásobným grandslamovým vítězem zvěčnit.

VIDEO: Mladý divák se dostal až na centrální dvorec

"Jsem zvyklý mluvit sám za sebe, ale teď si dovolím vystoupit i za ostatní hráče a hráčky. Chceme se při své práci cítit na dvorci bezpečně, a to teď rozhodně není. Něco podobného se mi stalo už včera (v sobotu) na tréninku. Nejdřív za mnou přišlo jedno dítě, pak další tři. Nikdo si jich ani nevšiml," pokračuje Roger.
 
Tím však sedmnáctinásobný grandslamový šampion s kritikou nekončí. "Není to poprvé, co se něco takového stalo. Co třeba mé finále v roce 2009? To se na kurt během zápasu taky klidně dostal jeden z fanoušků. Takhle to nemůže zůstat, pořadatelé s tím musí něco dělat a to hned," dodává světová dvojka.

Tenisové legendě se již dostalo od ředitele turnaje Yserna omluvy. "Nedělal bych z toho až zase takovou kauzu. Není to konec světa. Chápu, že je to nepříjemné, když se něco takového stane, ale snad to nebylo tak hrozné," snaží se mírnit celou událost.

"V každém případě je jasné, že jsme se všichni, kdo jsme zodpovědní za bezpečnost, dopustili chyb  a musíme se postarat o to, aby k něčemu takovému už nedošlo," uzavírá ředitel.

Mladý nájezdník dostal zákaz vstupu do celého areálu Rolanda Garrose, žádná další zvýšená bezpečnostní opatření však zavedená nebudou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud