1. června 2015 • 19:45

Bitva šampionů! Ve čtvrtfinále v Paříži Nadal vyzve Djokoviče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve čtvrtfinále tenisového Roland Garros dojde k souboji zřejmě největších dvou favoritů Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče. Španěl Nadal touží na pařížské antuce po desátém titulu, což se ještě nikomu na jednom grandslamu nepodařilo, srbská světová jednička Djokovič by zase v případě vyřazení přišla pro letošek o šanci na zkompletování kariérního Grand Slamu.



Kvůli slabšímu jaru až šestý nasazený Nadal v osmifinále porazil 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 Američana Jacka Socka, jemuž umožnil návrat do zápasu ve třetím setu, kdy za stavu 5:4 podával na ukončení. Španělský antukový fenomén si připsal jako první tenista v historii 70. vítězný zápas na Roland Garros.

Djokovič prošel do čtvrtfinále suverénněji, v souběžně hraném duelu nedal šanci domácímu Francouzi Richardu Gasquetovi a deklasoval ho 6:1, 6:2 a 6:3. Vyhrál díky tomu 26. letošní zápas za sebou a postoupil na 24. grandslamu v řadě do čtvrtfinále.

Před středečním duelem má tedy Djokovič podle všeho lepší aktuální formu, pro Nadala, jenž bude v den zápasu slavit devětadvacáté narozeniny, zase hovoří statistiky. V dosavadních šesti duelech v Paříži včetně loňského finále ještě s Djokovičem neprohrál a celkově s ním má pozitivní bilanci 23:20.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud