24. května 2016 • 15:45

Murrayho vytáčely Štěpánkovy kraťasy. Brit nadával i házel čepicí

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle zápas britský tenista Andy Murray jen tak nezapomene. V prvním kole grandslamového French Open byl jen krůček od vyřazení s Radkem Štěpánkem. Český veterán, který se musel do hlavní soutěže prokousat kvalifikací, přiváděl světovou dvojku k nepříčetnosti především svými mistrovskými kraťasy. Nakonec ale Murray dokázal duel otočit a po výhře 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5 si mohl hluboce oddechnout.



Andy Murray musel Radka Štěpánka během jejich zápasu chvílemi vážně nesnášet. Dlouhatánská výměna od základní čáry a pak kraťas těsně za síť. Murray byl v takových okamžicích hodně frustrovaný, nadával směrem k českému veteránovi, vzteky si sundával čepici, párkrát s ní dokonce praštil o zem.

Ale nebyly to jen kraťasy, co zdobilo hru 37letého Radka Štěpánka. Světovou dvojku často dokázal rozběhat, ale také se fantasticky bránil. Třeba právě při kraťasu jeho soupeře, jehož doběhnutím se zasloužil o jednu z nejhezčích výměn celého zápasu.

"Tenis je krásnej sport. Miluju ho, ale někdy dokáže i pěkně bolet. I to na něm zbožňuju, i když jsem teď smutnej, že se mi to nepodařilo dotáhnout," napsal Štěpánek na svůj facebookový profil.

"I přes to jsem na sebe pyšný, dal jsem do toho úplně všechno a odcházím s hlavou nahoře a motivací makat dál. Chtěl bych všem poděkovat za neuvěřitelnou podporu, kterou mi dáváte neustále najevo. Možná ani nevíte, jak moc to pro mě znamená," doplnil.

Po konci duelu a Murrayho vydřeném vítězství ale byla všechna příkoří zapomenuta a oba bojovníci se dlouho objímali u sítě. "Je neuvěřitelné, co dokáže. Loni měl zranění a v sedmatřiceti pořád takhle hraje a bojuje. Neumím si představit, že bych tohle v takovém věku předváděl. Jsem rád, že jsem prošel dál," smekl Murray před Štěpánkem.

Famózní tenisové představení odměnili i fanoušci, kteří oba hráče zahrnuli ovacemi vestoje. A Radek Štěpánek měl na téhle show obří zásluhu.

Rozhovor se Štěpánkem přímo z Paříže:  Zahnal jsem Murrayho do kouta - čtěte ZDE »

Vše o French Open 2016 čtěte ZDE »

Andy Murray po prohraném setu s Radkem Štěpánkem
Andy Murray po prohraném setu s Radkem Štěpánkem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud