2. června 2016 • 20:30

Naštvaný Berdych: Naprostý cirkus! Takové rozhodnutí jsem nezažil

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na turnaji v Římě v roce 2013 naposledy porazil Tomáš Berdych Novaka Djokoviče. Předtím se mu to povedlo již jen jednou. Naproti tomu si připsal čtyřiadvacet porážek, tu zatím poslední ve čtvrtfinále French Open, kdy podlehl světové jedničce po setech 3:6, 5:7 a 3:6.  Po utkání se však rodák z Valašského Meziříčí zlobil i na hlavního rozhodčího, který podle něj necitlivě přerušil zápas. "Cirkus, naprostý cirkus, zuřil český tenista.



Šanci na zvrat měl třicetiletý Čech především ve druhém setu, kdy držel s favorizovaným soupeřem krok. "Měl jsem několik šancí na to zápas zdramatizovat. V zápasech s Novakem dostanete takových příležitostí jen velmi málo, a pokud je nevyužijete, nemáte šanci na  úspěch. To byl dnes i můj případ," přiznal po zápase Berdych .

Jako prakticky po celý turnaj trápilo tenisty počasí. "Podmínky byly velmi složité, bylo těžké v nich hrát. Ani včera v zápase s Ferrerem to také nebylo jednoduché, ale řekl bych, že mi počasí vyhovovalo přeci jen trošku více, dnes mi to nesedlo," pokračoval osmý hráč světa.

VIDEO: Nej momenty z utkání Berdych - Djokovič

Českého tenistu nejvíce rozzlobila událost ze třetího setu, kdy hlavní rozhodčí zápas za stavu 3:3 na několik minut přerušil. "Dva a půl setu jsme hráli za mrholení, ve třetím setu se situace nijak výrazně nezměnila, přesto rozhodčí zápas přerušil. Měl jsem nějaké šance, ale tenhle moment mi určitě nepomohl. Museli jsme na pár minut do šatny, stejně tak sběrači, rozhodčí... Bylo to jedno z nejhorších rozhodnutí, které jsem kdy viděl," zlobil se tenista.  

VŠE O FRENCH OPEN ČTĚTE ZDE >>>

„Nerozumím tomu. Dva a půl setu prší a rozhodčí mi oznámí, že počkáme pár minut a uvidíme, co bude. Co asi čeká, že se změní? Kurt přece nebude lepší, bude se jen zhoršovat. Sedíme na lavičkách v deseti stupních a pak nám sudí řekne, ať jdeme do šaten. Je to zbytečný stres a hráči na to doplácí. Ale co s tím můžeme dělat?" ptal se sám sebe Berdych.

Ale tím neskončil. "Víte, ty podmínky byly opravdu složité, není vůbec jednoduché v nich hrát. Navíc když jste pod tlakem a v zápalu boje někdo udělá takové rozhodnutí... Na tu situaci se každý může dívat jinak. Mně to v každém případě ku prospěchu určitě nebylo."

Že by však na celou situaci ohledně přerušení zápasu měl vliv Djokovič, Berdych odmítá. "Ne, Novaka do toho vůbec nezatahujte. Nemá s tím nic společného. Tohle je věc rozhodčího a metereologů. Ti rozhodují o tom, jestli se bude pokračovat, nebo ne."

Stranou nezůstala ani epizoda s hozenou Djokovičovou raketou, která málem zasáhla jednoho z čárových sudích. "Důležité bylo, že raketa nikoho netrefila, že přistála mimo. Myslím, že to je ten rozdíl, kdy by měl hráč dostat napomenutí a kdy větší trest. Pokud by raketa například někoho zranila, pak je to jasné. Takhle se nic nestalo, je to prostě jako by někdo raketu zničil," říkal Berdych.

Svoje účinkování na French Open však hodnotil pozitivně. "Se svým účinkováním na turnaji jsem spokojen, odehrál jsem dobré zápasy, mohu odcházet se vztyčenou hlavou," řekl Berdych.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud