7. června 2016 • 22:10

Murrayho finálový skandál: Vypadni! Hned! řval během utkání na novináře

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tekly mu nervy, jako konečně už mnohokrát předtím. Andy Murray finálové střetnutí French Open s Novakem Djokovičem nezvládl jak herně (prohrál 1:3 na sety), tak psychicky. Skotský tenista gestem přímo z dvorce nevybíravým způsobem vyhodil jednoho z významných televizních novinářů Nelsona Monforta.



Pro Andy Murrayho to byla v soubojích se světovou jedničkou jen další hořká pilulka, kterou tak úplně nestrávil. Už během předcházejících zápasů se projevoval hodně emotivně v pozitivním i negativním duchu.

Vzteklé reakce provázely Skota prakticky po celý turnaj, vše však vyvrcholilo scénkou, která zůstala televizním kamerám trošku ukryta. Paradoxně se tak stalo v průběhu prvního setu, který byl z pohledu devětadvacetiletého tenisty nejúspěšnější částí zápasu.

Podle francouzských médií se novinář a televizní reportér Nelson Monfort vydal do Britovy lóže pro krátký rozhovor se současným spolupracovníkem a dost možná budoucím koučem Jamiem Delgadem.

To však nezůstalo světové dvojce ukryto a pro snahu novináře neměl ani to nejmenší pochopení. "Ať vypadne! Okamžitě!“ zařval Murray směrem k žurnalistovi. Překvapený Monfort své štěstí už nepokoušel a tenistovu lóži opustil.

To dvojnásobný grandslamový vítěz ještě nemohl tušit, co ho ve zbytku utkání čeká. Od druhého setu už na kurtu jasně dominovala světová jednička, která svému horkokrevnému soupeři dovolila jen sedm her a zaslouženě si došla pro poslední chybějící grandslam.

U Murrayho se zdaleka nejedná o první případ, kdy své emoce projevil v nepříliš pozitivním světle. Právě těžko zvladatelná povaha má stát za koncem spolupráce s trenérkou a bývalou světovou jedničkou Amélií Mauresmovou. Oba sice prohlásili, že za rozchodem je velká časová náročnost, ale francouzská bývalá tenistka už v minulosti leccos naznačila.

"Murrayho chování je v některých situacích poněkud nezvyklé a matoucí,“ prohlásila poněkud mnohoznačně bývalá úspěšná hráčka. Další prvek z poněkud výstředního chování Murrayho toto prohlášení jen potvrdil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud