26. května 2017 • 18:22

Vondroušová zvládla kvalifikaci a na French Open ji čeká první grandslam

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Markéta Vondroušová si poprvé zahraje hlavní soutěž na grandslamu. Sedmnáctiletá hráčka prošla suverénně kvalifikací antukového French Open. Naopak Lucie Hradecká neuspěla.



"Je to sen se dostat do hlavní. Je to můj první grandslam, takže si toho hodně vážím," řekla Vondroušová, vítězka letošního turnaje WTA v Bielu. V 1. kole v Paříži se utká s domácí Amandine Hesseovou, která dostala divokou kartu.

"Hrála jsem tady i první grandslam v juniorkách a mám k tomu dobrý vzpomínky," poukázala na rok 2014, kdy postoupila mezi juniorkami do semifinále.

Vondroušová porazila v posledním kole kvalifikace Rusku Annu Blinkovovou 6:1 a 6:4. V předešlých dvou zápasech kvalifikace ztratila v každém jen jeden game. "Vyšlo mi to neskutečně. Hrála jsem hodně dobře a až poslední set na mě padla nervozita a svazovalo mě to, ale dohrála jsem to," řekla rodačka ze Sokolova.

Výhra nad Blinkovovou byla pro Vondroušovou už její padesátou v sezoně, a to dohromady z kvalifikací i hlavních soutěží na turnajích ITF a WTA. "Je neskutečný, že to takhle jde. Jednou to asi skončí, ale doufám, že to dojde co nejdál," přála si.

Poslední krok nezvládla zkušená Hradecká , která podlehla Belgičance Alison Van Uytvanckové po setech 4:6 a 3:6.

Výjimečný talent Vondroušová. Nová Navrátilová, co ráda spí a jí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud