31. května 2017 • 10:00

Konflikt na French Open. Hráče uklidňoval sudí, soupeř Kližanovu ruku odmítl

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl kousek od senzace. Francouzský tenista Laurent Lokoli, až 285. hráč světa, trápil tři hodiny a 43 minut o více jak 230 míst lépe postaveného Slováka Martina Kližana. Nervózní duel však nakonec prohrál a navíc se dočkal bučení od vlastních fanoušků. Důvod? Po zápase nepodal ruku svému soupeři. "Choval se ke mně bez respektu, vysvětloval mladý Francouz.



Měla to být jednoznačná záležitost. Soupeř pro Andy Murrayho měl vzejít ze souboje slovenského hráče Martina Kližana a domácího tenisty Laurenta Lokoliho, který se do turnaje dostal díky divoké kartě.

A úvodní dva sety nasvědčovaly, že vše půjde podle předpokladů. Sedmadvacetiletý Slovák první dva sety vyhrál 7:6, 6:4, v dalších dvou však padl a o osudu utkání musela rozhodnout závěrečná sada.

Nervózní duel vygradoval za stavu 4:2 a 40:15 pro bratislavského rodáka. Následující klíčový míč ztratil Lokoli díky vlastní dvojchybě, což slovenský tenista bouřlivě oslavoval. 

VIDEO: Utkání mezi Kližanem a Lokolim vzbudilo hodně emocí

 Za stavu 5:2 se oba tenisté dostali při výměně stran do ostré výměny názorů, což rázně řešil až hlavní rozhodčí, který musel opustit empire, aby oba rozjeté hráče uklidnil.

Rozdováděný Francouz utkání nezabalil, Kližanovi vzal podání, snížil na 4:5, na více to však nestačilo. Když po proměněném mečbolu přišel slovenský tenista podat svému sokovi ruku, natahoval pravici marně.

"Kližan hrál dva sety divadlo, že ho bolí noha. A v pátém setu bez problémů lítal po kurtu. Já že k němu nemám respekt? To on ke mně," zuřil po utkání mladý Francouz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud