2. června 2017 • 15:10

Parádní gesta v Paříži! Útěcha pro zraněného soupeře i zabalené věci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na to zranění nebyl vůbec příjemný pohled. Desátý nasazený David Goffin z Belgie si ve třetím kole French Open proti Argentinci Horaciu Zeballosovi poranil kotník a zápas skrečoval. Jeho soupeř pak ale předvedl, že i v dnešním světě může mezi sportovními rivaly existovat vzájemná úcta a porozumění, když Goffinovi zabalil a odnesl tašku. Podobné gesto předvedl už ve čtvrtek Juan Del Potro, který navíc zraněného Nicoláse Almagra přátelsky utěšoval.



Almagro Del Potrovi skrečoval zápas ve třetím setu zápas kvůli zranění kolena. Nešťastný Španěl se za stavu 3:6, 6:3 a 1:1 rozplakal za základní čárou, vysoký Argentinec přelezl síť a šel soupeře utěšovat.

"Snažil jsem se najít správná slova pro tu chvíli. Říkal jsem mu, ať myslí na svou rodinu a dítě," uvedl Del Potro, který má za sebou vleklé potíže se zápěstím. Přiznal, že hrozilo, že utkání skrečuje sám. "V prvním setu jsem cítil tříslo. Měl jsem štěstí, protože moc sil už mi nezbývalo. Teď mám den a půl na to, abych se zkusil dát trochu do pořádku," řekl.

Ošklivé zranění kotníku vyřadilo Davida Goffina z French Open
Ošklivé zranění kotníku vyřadilo Davida Goffina z French Open

Podobně rytířsky se zachoval i Argentinec Horacio Zeballos, když poté, co si David Goffin ošklivě zranil kotník a musel na ošetření, sbalil jeho věci a odnesl mu je do šatny. Dvanáctý hráč světa před nuceným ukončením duelu vedl 5:4 a podával na zisk sady.

Goffinovi se při dobíhání míče hluboko za základní čarou dostala noha pod plachtu, zasekla se a šestadvacetiletý Belgičan narazil do zadní bariéry. Semifinalistu letošního turnaje v Monte Carlu museli odvést z kurtu zdravotníci a rozhodčí po několika minutách oznámil, že Goffin utkání skrečuje.

Dvaatřicetiletý Zeballos tak postoupil poprvé v kariéře do osmifinále Roland Garros.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud