5. června 2017 • 19:52

Skvělá Plíšková! V Paříži je ve čtvrtfinále, k jedničce chybí dvě výhry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY FRENCH OPEN | Výtečný výsledek české jedničky! Tenistka Karolína Plíšková otočila na French Open osmifinálový zápas s Veronicou Cepedeovou z Paraguaye a po špatném úvodu zvítězila 2:6, 6:3 a 6:4. Na antukovém Roland Garros postoupila do čtvrtfinále poprvé a dvě výhry ji dělí od postu světové jedničky. Ve středu se Plíšková v boji o semifinále utká s domácí tenistkou, nasazenou osmadvacítkou Caroline Garciaovou.



Loňská finalistka US Open Plíšková vystřídá v čele žebříčku WTA Němku Angelique Kerberovou, pokud postoupí do sobotního finále.

"Jsem tak šťastná, že si to neumíte představit. Bylo to hrozně těžké, potkaly jsme se poprvé a necítila jsem se dobře," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

První set byl z jejího pohledu jako ze zlého snu. Turnajová dvojka nemohla trefit kurt, udělala 16 nevynucených chyb a dala jen čtyři vítězné údery. Po sedmi minutách prohrávala po dvojchybě už 0:3. "Allez-y! Karolina," ozvalo se z tribun francouzsky do toho, a pak i slovensky "Pome!" Diváci vycítili, že potřebuje probudit.

V prvním setu se to nepovedlo. Za stavu 1:5 odvrátila první setbol. Podání si udržela, přesto hodila raketou o lavičku a v další hře o set přišla.

Došla si na toaletu a od druhé sady se situace změnila. Jako by si v zákulisí seřídila mířidla: její údery začaly padat k lajnám a Cepedeová její razanci nestíhala. Česká favoritka začala dominovat a vedla rychle 5:0. Pak se trošku zasekla, v sedmé hře nevyužila dva setboly, ale čistou hrou dokázala druhý set dokončit.

V rozhodující sadě se rozehrála hra nervů. Plíšková šla do brejku 2:1, ale vzápětí o výhodu přišla. Cepedeová, z prvního kola přemožitelka Lucie Šafářové, hrála odvážně a dostávala českou hráčku i pod tlak. Plíšková ale přežila kritické momenty - v šesté hře odvrátila dva brejkboly a v osmé ještě jeden. Za pomoci chyb soupeřky naopak získala rozhodující brejk na 5:4 a při svém podání proměnila první mečbol.

Karolína Plíšková děkuje fanouškům po postupu do čtvrtfinále tenisového French Open
Karolína Plíšková děkuje fanouškům po postupu do čtvrtfinále tenisového French Open

Šafářová postoupila ve čtyřhře

Britský tenista Andy Murray postoupil na French Open po výhře nad Karenem Chačanovem z Ruska do čtvrtfinále. Ve čtvrtém kole pařížského grandslamu si první hráč světa a loňský finalista poradil s přemožitelem Tomáše Berdycha 6:3, 6:4 a 6:4.

Mezi nejlepší osmičkou deblových párů jsou Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a také česká dvojice Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou, šampionky z Paříže z roku 2015 a vítězky letošního Australian Open, jsou nasazené jako jedničky a po výhře 6:4, 6:2 nad rusko-francouzským párem Světlana Kuzněcovová, Kristina Mladenovicová trvá jejich neporazitelnost na grandslamech už 14 zápasů.

Hradecká, deblová šampionka French Open z roku 2011 (s Andreou Hlaváčkovou), nyní s jinou krajankou Siniakovou vyřadily po vítězství dvakrát 7:5 další Češku Barboru Krejčíkovou s Chan Hao-Ching z Tchaj-wanu.

Murray měl od začátku zápas s Chačanovem pod kontrolou, pouze za stavu 4:2 ve třetím setu dovolil soupeři vyrovnat. Vzápětí ale 53. hráči světa sebral popáté servis a v další gamu utkání ukončil. Murray si připsal 650. vítězství v kariéře a o postup do semifinále si zahraje s osmým nasazeným Keiem Nišikorim z Japonska.

Mezi ženami prošla do čtvrtfinále čtvrtá hráčka světa Simona Halepová z Rumunska, která porazila Carlu Suárezovou ze Španělska dvakrát 6:1 a na pařížském grandslamu stále neztratila ani set. "Myslím, že jsem odehrála zatím nejlepší zápas v sezoně," řekl Halepová.

Další soupeřkou finalistky z roku 2014 bude pátá nasazená Ukrajinka Jelena Svitolinová, která sice s chorvatskou kvalifikantkou Petrou Martičovou prohrávala ve třetí sadě už 2:5, ale po vítězství 4:6, 6:3 a 7:5 postoupila. "Řekla jsem si, že do toho musím dát všechno a na nic jiného nemyslet," uvedla Svitolinová, kterou na cestě za obratem nezastavilo ani ošetření zad na začátku třetí sady.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (dotace 36 milionů eur):

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

A. Murray (1-Brit.) - Chačanov (Rus.) 6:3, 6:4 6:4,
Nišikori (8-Jap.) - Verdasco (Šp.) 0:6, 6:4, 6:4, 6:0,
Wawrinka (3-Švýc.) - Monfils (15-Fr.) 7:5, 7:6 (9:7), 6:2,
Čilič (7-Chorv.) - Anderson (JAR) 6:3, 3:0, skreč. 

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Halepová (3-Rum.) - Suárezová (21-Šp.) 6:1, 6:1,
Svitolinová (5-Ukr.) - Martičová (Chorv.) 4:6, 6:3, 7:5,
Karolína Plíšková (2-ČR) - Cepedeová (Parag.) 2:6, 6:3, 6:4,
Garciaová (28-Fr.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:

Hradecká, Siniaková (6-ČR) - Hao-Ching Chan, Krejčíková (12-Tchaj-wan/ČR) 7:5, 7:5,
Šafářová, Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Kuzněcovová, Mladenovicová (14-Rus./Fr.) 6:4, 6:2. 

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:

Popyrin (3-Austr.) - Štyler (ČR) 5:7, 7:5, 6:2,
Ellis (Austr.) - Vrbenský (ČR) 6:7 (6:8), 6:2, 6:4.

Karolína Plíšková děkuje fanouškům po postupu do čtvrtfinále tenisového French Open
Karolína Plíšková děkuje fanouškům po postupu do čtvrtfinále tenisového French Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud