29. května 2009 • 12:06

Heninová: Ženskému tenisu chybí vůdčí typ

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Justine Heninová se vrátila na French Open. Sedminásobnou grandslamovou vítězku v Paříži poctili, když po ní pojmenovali jednu z cest v areálu Rolanda Garrose. A bývalá první hráčka světa pak řekla, že ženskému tenisu chybí vůdčí typ.



"Říkám to s respektem ke všem současným hráčkám, ale je zřejmé, že na ženské tour se jen těžko hledá šéfka. Hráčka, která by vyhrávala hodně turnajů," konstatovala šestadvacetiletá Belgičanka.

"Tenis moc potřebuje lídra, ale v mladé generaci určitě vyroste," doplnila.Heninová ukončila kariéru loni krátce před French Open, čímž zároveň uvolnila post světové jedničky. Od té doby se na dámském trůnu vystřídalo pět hráček.

"Některé byly první aniž vyhrály grandslamový turnaj, což si myslím, že je smutné," řekla.Momentálně je v čele dvouhry ruská hráčka Dinara Safinová, která by podle Heninové mohla být schopna plnit roli vládkyně.

"Je čas, aby Safinová udělala ještě další krok k upevnění své pozice," naznačila Heninová, že by ruská hráčka měla vyhrát letošní Roland Garros.Belgičanka se v Paříži radovala z titulu třikrát po sobě, a proto si návštěvu užívala.

"Tenhle turnaj patřil k mým nejoblíbenějším, ale teď si to vychutnávám jinak, s odstupem," usmála se.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud