8. června 2009 • 09:46

Rozzářily Paříž. Krásky z French Open

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Tenisová Paříž se opět stala středem světa bílého sportu. Kromě skvělých sportovních představení však mohli návštěvníci areálu Rolanda Garrose obdivovat i půvab slečen a dívek prohánějících se na antukou pokrytých dvorcích. A dívat se bylo určitě na co.



NICOLE VAIDIŠOVÁ

Jako v hodně špatném tenisovém snu se již několik měsíců pohybuje jeden z největších ženských tenisových talentů České republiky posledních let - Nicole Vaidišová. Bývalá sedmá hráčka světa marně vzpomíná na zašlou slávu a na svá odvážná tvrzení o tom, že se jednou stane světovou jedničku.

Z tenisové bídy rodačce z německého Norimberku prozatím nepomáhá ani návrat pod trenérská křídla svého nevlastního otce Aleše Kodata. Zoufalé výsledky dvacetileté blondýnky se potvrdily i v prvním kole French Open, když se dvacetiletá slečna musela sklonit před uměním 133. hráčky světového žebříčku Španělkou VIrginii Ruano Pa Scualovou, které podlehla ve dvou setech 4:6, 3:6.

Příznivci Češky, která se v současné době pohybuje v šesté desítce nejlepších tenistek světa, si tak její hry ani půvabů příliš užít nemohli. Snad zaujal aspoň nový model, v kterém se kdysi velká naděje našeho tenisu představila. Tak snad příště.

Nicole VaidišováFoto Archiv Sport


 

MARIA ŠARAPOVOVÁ

Vzdáleně v podobné situaci se nachází další půvabná blondýnka - Ruska Maria Šarapovová. Jméno bývalé světové jedničky v současné době nenajdeme v první světové stovce, na rozdíl od české hráčky je však na vině devítiměsíční absence díky zraněnému rameni.

Vítězka tří grandslamových turnajů to však s návratem mezi tenisovou elitu myslí naprosto vážně. Na French Open si proklestila cestu až do čtvrtfinále, kde skončila na raketě další krásky světových kurtů - Slovenky Dominiky Cibulkové. Souboj půvabu na tenisovém nebi vyšel tedy lépe pro jedničku našich východních sousedů, přesto Ruska může být se svým vystoupením na Roland Garros více než spokojená.

A že slavila úspěch nejen díky své hře, ale i pohlednému zevnějšku, tím si můžete být u vždy elegantní Šarapovové jisti.

Maria ŠarapovováFoto ČTK


DOMINIKA CIBULKOVÁ

Nezbývá, než našim východním sousedům ze srdce poblahopřát. Dominika Cibulková má vše, co světová tenistka potřebuje, aby si získala přízeň diváků. Devatenáctá hráčka světa předvádí skvělý tenis a navíc pohled na dvacetiletou Slovenku potěší oko nejednoho příznivce nejen bílého sportu.

Jedna z nejmenších tenistek na okruhu sice nevyniká vysokou postavou, výkony ale v každém případě. Příjemná a vždy usměvavá Slovenka však kazila náladu svým soupeřkám, které si jí během její spanilé jízdy na French Open "připletly" do cesty.

Na vlastní kůži se o tom mohly přesvědčit Bondarenková, Filipkensová, Dulková, Szavayová a v neposlední řadě Šarapovová. Zvláště souboj půvabu ve čtvrtfinále French Open stál za to nejen z hlediska tenisového umění.

Rozjetou Slovensku tak musela zastavit až v semifinále světová jednička Dinara Safinová. Bývalým federálním partnerům je opravdu co závidět. Budoucnost patří Dominice Cibulkové.

Dominika CibulkováFoto Archiv Sport



ANA IVANOVIČOVÁ


Srbská krasavice Ana Ivanovičová již také poznala, jaké je to vyhřívat se na pozici určené pro světovou jedničku, kterou si užívala prakticky přesně před rokem. Navíc rodačka z Bělehradu je obhájkyní vítězství na French Open. Tento rok však bude muset vládu nad pařížským turnajem předat do Ruska.

Jednadvacetiletou hráčku v současnosti najdeme na osmém místě žebříčku. Jako obhájkyně titulu asi nebude na letošní ročník Roland Garros vzpomínat nejlépe, neboť její cesta pavoukem se zastavila již v osmifinále na raketě Bělorusky Azarenkové.

Ana Ivanovičová zatím marně hledá cestu zpět na absolutní vrchol, přesto na srbskou hráčku jen tak nezapomene česká jednička Iveta Benešová, kterou světová osmička ztrapnila ve třetím kole, když s Češkou tratila pouhé dva gamy.

Absolutní ztracenou špičkovou formu zatím Ivanovičová hledá marně, půvab však rozhodně neztratila.

Anna IvanovičováFoto ČTK


 

MARIA KIRILENKOVÁ

Dvaadvacetiletá kráska z Moskvy Maria Kirilenková si jistě nepředstavovala, že její cesta na French Open bude zastavena již v prvním kole. Sedmačtyřicátá tenistka světa podlehla velmi překvapivě až s 256. žebříčku - osmnáctiletou Australankou Rogovskou ve dvou setech.

Kirilenková již zná, jaké je to být hráčkou první světové dvacítky, kam se probila prakticky přesně před rokem (7. června 2008). Na grandslamových turnajích se prozatím dostala nejdále na loňském Australian Open, kde došla až do čtvrtého kola.

Maria KirilenkováFoto ČTK


 



Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud