22. října 2020 • 20:06

WTA Ostrava: Češky skončily! Vypadly Muchová i favoritka Plíšková

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková vypadla z halového turnaje okruhu WTA v Ostravě ve druhém kole. Druhá nasazená hráčka měla v úvodním kole volný los a dnes prohrála s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou 6:4, 4:6 a 3:6. Před ní dohrála i Karolína Muchová, která podlehla sedmé nasazené Elise Mertensové z Belgie 4:6 a 3:6. Pro Češky tak turnaj J&T Banka Ostrava Open 2020 ve dvouhře skončil.



Do dvouhry zasáhlo sedm domácích hráček a stejně jako Plíšková a Muchová dohrála ve druhém kole i kvalifikantka Barbora Krejčíková. Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová dohrály v prvním kole.

Petra Kvitová se v týdnu před turnajem odhlásila, protože ukončila sezonu. Markétu Vondroušovou do hry nepustil pozitivní test na covid-19.

Plíšková hrála první turnaj po vyřazení ve druhém kole Roland Garros a v prvním setu díky brejku z páté hry sadu získala. Ještě na začátku druhé sady šla do brejku na 2:1, Ruska si pak vzala pauzu na ošetření a vzápětí získala servis zpět. Dobře podávala a dlouhými míči nepouštěla Češku k aktivnější hře.

V koncovce druhé sady Plíšková stihla jeden brejk smazat, ale pak znovu neudržela podání. Na začátku třetí sady prohrávala šestá hráčka světa Plíšková rychle 0:3, sice snížila na 3:4 a podávala, ale o servis přišla čistou hrou. V následujícím gamu kvalifikantka Kuděrmětovová ukončila zápas desátým esem.

Muchová mohla stejně jako v úvodním kole sebrat soupeřce podání hned v první hře, ale nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů. „Měla jsem dva na raketě a nedohrála to, to asi rozhodlo první set,“ řekla v České televizi.

MOMENTY 2. DNE: Nasazená jednička Svitolinová končí! Krejčíková trápila Azarenkovou
Video se připravuje ...

O dvě hry později měla další šanci prorazit Mertensové servis a znovu neuspěla. Ve zbytku utkání už se k brejkbolům nedostala. „Servírovala dobře a já jsem na returnu nezářila,“ přiznala Muchová, která přišla o podání a tím i o první set v desáté hře.

Ve druhé sadě už byla Belgičanka lepší. „Určitě jsem mohla zahrát líp, víc bojovat, ale nemohla jsem to v sobě probudit,“ hodnotila čtyřiadvacetiletá Muchová.

Ons Džabúrová z Tuniska porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou dvakrát 6:4 a ve čtvrtfinále je letos popáté. Obrat se povedl Aryně Sabalenkové z Běloruska. Turnajová trojka už prohrávala s americkou kvalifikantkou Cori Gauffovou ve třetím setu 2:5, ale nakonec uspěla v tie-breaku a zápas vyhrála 2:6, 7:5, 7:6 (7:2).

Přemožitelka Barbory Strýcové z 1. kola Džabúrová letos hrála mimo jiné i čtvrtfinále Australian Open. O první semifinále v roce se v pátek utká s Řekyní Marií Sakkariovou, která vyřadila turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou.

Šestnáctiletá Gauffová dvakrát podávala ve třetím setu na výhru, ale Sabalenková agresivní hrou vyřazení odvrátila a vyhrála za dvě a čtvrt hodiny. „Výborně se pohybovala a těžko se proti ní výměny ukončovaly. Na stav jsem nemyslela a hrála míč po míči,“ řekla světová dvanáctka, která mečbol proměnila esem. Ve čtvrtfinále bude hrát s další kvalifikantkou Sarou Sorribesovou ze Španělska.

V semifinále čtyřhry jsou Siniaková s Krejčíkovou po výhře nad švýcarsko-polským párem Jil Teichmannová, Magda Linetteová 6:4, 2:6 a 10:5 v super tie-breaku, v kterém rychle vedly 7:0. „Hodně nám pomohlo, že jsme super tie-break dobře začaly. Jsme rády za postup,“ řekla Krejčíková.

Plíškovou poznamenal špatný konec sezony, říká Cetkovská
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Výsledky tenisového turnaje žen v Ostravě

Dvouhra - 2. kolo:

Mertensová (7-Belg.) - Muchová (ČR) 6:4, 6:2, Sabalenková (3-Běl.) - Gauffová (USA) 1:6, 7:5, 7:6 (7:2), Bradyová (USA) - Kasatkinová (Rus.) 7:5, 6:2, Kuděrmětovová (Rus.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 4:6, 6:4, 6:3.

Se Strýcovou na hotelu. Ukázala, jak tenistky žijí v bublině: jídlo i zábava
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Expert o WTA v Ostravě: Čím může uspět Muchová? Coco je v 16 jinde!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud